Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Haar mannetje staan

Eerst waren er de suffragettes, toen kwamen de Dolle Mina’s. Allemaal voor de vrouwenemancipatie. mske waardeert de inzet van al deze vrouwen omdat ze wilden bereiken wat eigenlijk een normale zaak zou moeten zijn.

Sommige zaken vond ze wat te ver gaan, maar zoals men zegt: “men kan geen omelet bakken zonder eieren te breken”. De slogan “baas in eigen buik” bvb. vond ze dan ook niet nodig aangezien de mogelijkheid bestond om baas in eigen buik te zijn zonder het zo expliciet en uitdagend aan de man te moeten brengen.

Ook al het feit dat sommigen laten uitschijnen dat je een mannenhaatster zou moeten zijn om een vrouw te zijn. Tsss …

Nu echter vindt mske dat sommige vrouwen zelf “de vrouw” als persoon naar beneden halen door bepaalde uitspraken. Om een zelfstandig en zelbewust iemand aan te duiden was er een uitdrukking die zei “die heeft haar op de tanden”, uitdrukking waar geen onderscheid wordt gemaakt.

De nieuwere uitdrukking: “dat is een vrouw met ballen” hoort mske niet zo graag, want een vrouw met ballen is een man.

Previous

Van zacht tot keihard

Next

Vijf!

3 Comments

 1. SLOEF GOEDE MORGEN
  GELIJK HEBT GE
  DAT MOET JE
  NIET STAAN
  ROEPEN..MAAR
  DOEN EN EEN
  VROUW MET
  BALLEN IS
  TOCH GEEN ZICHT
  GROETJES
  MICKEY

 2. jaja ,tè is nooit goed en veel van die feministes gaan echt over de schreef.Ze hebben indertijd veel bereikt voor de vrouwen maar nu beginnen ze toch echt te overdrijven.En dan die uitspraken die op niks trekken .Ik ben akkoord met je . Laat ons gewoon vrouw zijn met onze eigenheid. Tenslotte moeten we niet de man gaan uithangen en de man moet ook geen vrouw spelen.

 3. Heel fijn weekend gewenst
  Groetjes

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén