Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gazettenleugens

Mensen die artikels schrijven zoals dat ene dat ik gisteren las1 moesten ze verbieden om nog over het onderwerp verder te publiceren. Het enige dat ze daarmee bereiken is schuldgevoel bij diegenen die het interesseert. En bovendien is het niet correct.

Toen ik veel bewoog en minder at kwam ik bij. Precies dan wist men me te vertellen dat ik te weinig at. Dat ik te weinig at én eet weet ik wel. Daarom ook dat het zo oneerlijk is. Maar soit, dat is mijn probleem.

Die uitleg zinde me ook niet. Maar nergens vond ik een deugdelijke uitleg. Een diëtiste? Daar was mijn broer op doktersadvies te rade gegaan. Maar hier bij ons vragen die 75€ per uur. Dat kan mijnen bruinen niet trekken en de zwarte staat op stal.

Toen kwam ik op een website, je weet wel, van die waar je er 13 in een dozijn van vindt en die je uiteindelijk een boek proberen aan te smeren.

Er was één verschil. De uitleg was logisch -eindelijk was er een logische uitleg- waarom je bijkomt bij het minder eten. Ik wou het kookboek wel. Er stonden zo op het eerste zicht wel menu’s in die me smakelijk leken. Ik wou het niet via de website bestellen want ik las ook weer over zaken die scheef gegaan waren met aanplakkende abonnementen en zo meer.

“Ik kijk wel even in de Kringwinkels” dacht en zei ik. Ik heb maar vier keer moeten kijken en ik had prijs. Sedertdien heb ik het boek nog niet gebruikt.

Welke website? Welk boek? Wel, die informatie kost dan 75€.

1 Metrotime

Previous

De loep

Next

Opsporingsbericht

12 Comments

 1. Daar word ik zo moe van, simpele ideeën die als feiten worden gepresenteerd. Iedereen die tot tien kan tellen hangt de psycholoog uit, zoekt een bijpassende link en hupsakee.
  De weblogs over dit en gezond eten zijn niet te tellen. En ze durven ook nog oordelen te vellen.
  Maar dat boek van jou lijkt me wel wat, alleen die prijs hè… ☻☻

  • ms

   Ik verkoop dat boek niet voor 75€ maar wel advies en raad die voor mij wel werken.

   Daarom ook het spreekwoord: “Goede raad is duur”.

   ?

   Maar ik vraag me af waarom die mensen die anderen (zouden) moeten helpen zó onbetaalbaar duur moeten zijn.

 2. jasmien

  Nou ik ben benieuwd naar het boek, maar ik vind het een beetje duur :-p

 3. We zijn allemaal verschillend gebouwd. Eén enkel systeem om af te vallen of bij te komen is volgens mij dan nutteloos. Sommige mensen komen al bij door een spreekwoordelijk glas water.

  • ms

   Ik bleef altijd zo mager als een mes door de stress. Ergens na de menopauze begon ik bij te komen van de stress. Er was maar één oplossing! Stress buiten smijten.

   En eten? Wel, ik eet nog altijd alles wat ik altijd heb gegeten maar ik heb wel iets veranderd in mijn manier van eten.

   Zo simpel is dat.

 4. Duur kookboekske!

  • ms

   Ik moet toch ergens de financiën vinden als ik een diëtiste zou willen raadplegen want met mijn pensioen is het echt niet te doen.

   ?

   • Ik denk ook niet dat je die nodig hebt, dat je zelf wel weet wat goed voor je is.
    Soms is een diëtiste heel nuttig, bijvoorbeeld als je plots diabeet blijkt te zijn (zoals een zus van mij overkwam) en helemaal anders moet gaan eten.

    • ms

     Neen, ik had ooit wel eens raad gewild maar vond het antwoord na lang zoeken en veel lezen op internet.

     Mijn broer moest naar de diëtiste omwille van suikerziekte maar die bleek na het vermageren ineens verdwenen, die suikerziekte dan, niet mijn broer noch de diëtiste. Ik wist niet dat het kon.

 5. Elsje

  Oef gelukkig ik dacht even dat je broer verdwenen was ? overigens bijzonder dat de suikerziekte na dieet spoorloos was

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén