Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sportief bezig

De dagen atletiek in Rome zitten er op sedert woensdagavond. Daar hebben we echt wel met plezier naar gekeken, zowel de ochtend- als de avondsessie.

Al wil “met plezier naar kijken” daarom niet zeggen dat ik dat vanuit mijn zetel deed, ik stapte ’s morgens op mijn fietske, ik stapte in de namiddag op mijn fietske en ik stapte ’s avonds op mijn fietske. Ik stapte er niet alleen op, ik reed ook.

Want ja, niet wandelen moet gecompenseerd worden. Al bij al vond ik het drie maal daags fietsen wel geslaagd en ben ik zinnens om dat zo -in de mate van het mogelijke- door te zetten.

Dus toen het EK afgelopen is, was het weer tijd voor andere dingen. Even aan de wolken tasten leerde me dat het het gisteren de beste dag van de week was om op stap te gaan. En dat deden we. Het relaas ervan volgt nog wel. Ten vroegste morgen,  misschien overmorgen, of -wie weet- nog later.

Er komt nog wel een hele sportzomer aan met de Ronde van Frankrijk en zo en we -ik in elk geval- kijken al uit naar de Olympische Spelen. Ik zal tegen dan mijn fietske eens moeten smeren.

Previous

In de nasleep van …

Next

De moeite waard

16 Comments

 1. Veel sport inderdaad de komende weken. De Tour, yes, voetbal en de Olympische spelen, hoewel ik daar niet zo veel (meer) naar kijk. Atletiek vind ik wel leuk maar meestal vergeet ik de televisie aan te zetten. Ik hoop nog wel een stukje schoonzwemmen mee te pikken en er zijn vast nog wel meer bizarre sporten waar men zich over kan verbazen. Kleiduivenschieten. Vlieggewicht boksen. Curling! Maar dat is geloof ik in de winter.

  • ms

   Er is zoveel dat je niet voor alles kan thuis blijven.

   Voetbal interesseert Luc wel maar niet alles.

   De TdF heeft in mijn ogen ook al veel van zijn pluimen verloren en zal ons ook niet thuis houden.

   Maar de atletiek op de Olympische Spelen, dat is wat anders. Die wil ik wel zien, al kan dat natuurlijk ook in de auto, op de telefoon, maar dat kan gevaarlijk zijn, als er weer één of andere een superprestatie levert.

   Sport waar de uitslag van een jury afhangt interesseert me niet echt, ik zal de uitslag van de Judo wel in de media lezen.

   Zwemmen? Bizar, maar dat vind ik saai om naar te kijken.

 2. Een hele zomer niks anders dan sport op TV. Een mens zou al geneigd zijn om Netflix aan te schaffen.

  • ms

   Oh nee. Zoveel TV kijken doen wij nu ook niet. Als we thuis zijn staat de Tour wel op, maar we blijven er niet voor thuis.

   En met de Olympische spelen selecteren we wel wat we willen zien,

   En als Luc een voetbalmatch wil zien, kijkt hij in zijn eentje, dat vind ik nu eens een sport van niks.

   • Ik heb geluk dat mijn man geen voetballiefhebber is.

    • ms

     Ik heb geluk dat Luc geen fanatiek voetballiefhebber is. Luc is eerder sportliefhebber.

     En ik ben dan liefhebber van atletiek en wielrennen. In de winter ook van schaatsen en schansspringen.

 3. Goed bezig met het fietsen! Goed idee.

 4. elsjeveth

  Het wordt een mooie sportzomer, let maar op. Misschien niet qua weer maar zeker wat betreft de activiteiten. Het EK atletiek was al een prima begin, zowel voor de belgen als wij ollanders. We hebben ook genoten.

  • ms

   Als het weer ons laat stikken kijken we sport, rijden op een binnenhuisveloke en Luc heeft zelfs het woord “loopband” al drie keer laten vallen … om op te wandelen natuurlijk. 😁

 5. Behalve nu en dan de toer zal ik niet geneigd zijn om naar de sportuitzendingen te kijken deze zomer. Hopelijk kunnen we op tijd en stond de fiets nemen. Met het weer weet je maar nooit.

 6. IK ben geen overtuigde sportkijker, omdat de sporten die ik interessant vind nu net niet via TV te volgen zijn. Af en toe pikte ik het EK Athletiek mee, ik zal zeker een voetbalwedstrijd van NL wel eens zien, net als een of andere etappe van de Tour. Maar er voor thuisblijven doe ik niet. Wel voor de buien die ons weer aardig teisteren. Dat houdt de fiets weer in de schuur….smeren hoeft nog niet. Tussen de buien door wandelen dan maar…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén