Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vijftien minuten

Ik had een dingetje, een ieniemienie dingetje, maar dat ieniemienie dingetje had een voorgeschiedenis de voorbije winter.

Toen had dat ieniemienie dingetje zijn ieniemienie broertjes en zusjes meegebracht en bestreed ik die geniepige dingetjes met een paar onorthodoxe wapens, die niet het beoogde resultaat hadden maar die me leerden dat er vele jaren geleden ook al een voorgeschiedenis was geweest, iets met een échte naam. En dat middel daartegen had ik nog, zij het verouderd en al was het dan gedateerd, het werkte.

Vorige vrijdag was er ineens terug een ieniemienie dingetje en ik besefte dat het tijd werd om ermee naar de dokter te gaan, vooraleer hij weer de familie erbij zou halen. En dokters en ik, je weet wel.

Ik vreesde echt dat hij het ook een ieniemienie dingetje zou noemen, al had ik hem de -vermoedelijke- echte naam genoemd en de voorgeschiedenis uit 2012 verteld. Maar neen, hij verraste me, hij ging grondig te werk en ging opzoeken op zijn laptop, al had ik hem dat allemaal al verteld.

Hij ging wel degelijk over de gemiddelde 15 minuten per patiënt1 en dat stoort als hij dat bij de patiënten doet, die vóór je een afspraak hebben, maar als het jezelf betreft ga je dat wel relativeren.

Ik kwam buiten met een voorschrift voor een gel die de apotheker zou bereiden en ik was content dat het niet was afgedaan als een kleine ontsiering2 in mijn gezicht.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/06/13/te-korte-consultaties-huisartsen-vlaams-patientenplatform-else-t/
2 Rosacea

Previous

Niet zo simpel

Next

Een andere kijk

14 Comments

 1. Goed dat de dokter je toestand serieus nam en een remedie voorschreef. Ik heb de link gevolgd en plaatjes opgezocht en nu weet ik wat Rosacea is. Het varieert van wat je best wel schattige blosjes zou kunnen noemen tot iets dat je écht niet in je gezicht wilt. Ik hoop dat het jouwe neigt naar het eerste.

  • ms

   Zelfs dat is het niet, het is veel en veel miniemer. Maar het probleem is dat, als je niks onderneemt, het groter en heviger wordt.

   Je moet het wel aanpakken met de grove borstel, in dit geval een crème die enkel en alleen op voorschrift te krijgen is.

 2. Hopelijk werkt die crème goed en verdwijnt het helemaal. Fijne dinsdag gewenst.

  • ms

   Het verdwijnt wel helemaal maar de kans dat het terug komt is dus echt wel heel reëel.

   En de aanleiding is niet echt duidelijk.

 3. Dat de gel snel zijn werk mag doen.

  • ms

   Dat hoop ik ook, maar het moet wel gedurende 6 weken 2x daags om het eronder te krijgen. 🙄

   En dan weet ik nog niet wat het uitlokt natuurlijk.

 4. Een dokter die de tijd voor je neemt, vooral als je er niet regelmatig langs gaat, is wel een pre. Mijn oude h.a., inmiddels een jaar met pensioen, deed dat. Liep altijd uit, maar je ging nooit weg met het idee dat ze geen tijd voor je had. De nieuwe jonge opvolger maakt een veel gehaaster indruk. Die maakt dat kwartier tot uitgangspunt….best jammer. Ienieminie zaken kunnen best ontsierend zijn…..

  • ms

   Ieniemienie zaken zijn een teken aan de wand dat er iets groters op de loer ligt. Er op tijd bij zijn is de beste optie.

 5. Je was er op tijd bij. Nu de gel haar werk laten doen.

 6. Goed dat de dokter je serieus nam.
  Maar wat zou het groters kunnen zijn dat op de loer ligt? Iets ergers?

  • ms

   Deze keer wel. Mogelijk heb ik hem de vorige keer wel diets gemaakt dat ik misschien wel weet waarover ik het heb.

   Het gaat niet vanzelf weg. Als ik niks doe zou het zich gewoon verder en verder uitbreiden en het was deze keer geen blosje.

   En er zijn inderdaad symptomen die maken dat je niet zeker kan vaststellen wat het is. En daar hou ik niet van.

 7. elsjeveth

  Dat is mooi van de arts, hij onderschatte je ieneminietje niet ! Bravo

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén