Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oh Denneboom in de zomer

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die al gemerkt heeft dat op bepaalde huizen de kerstversiering blijft hangen. Ze wordt dan wel niet aangestoken maar ze is er.

Nu las ik de voorbije week over een kantoor waar de kerstboom het hele jaar door blijft staan, met aangepaste versiering per seizoen1, wel te verstaan.

En dan denk ik aan mijn eigen gedachten daaromtrent rond die periode. Vóór de kerstboom van de zolder komt, neem ik een foto van de hoek waar hij komt, want ik vind het een gezellig hoekske.

Als ik, na die dagen, de kerstboom heb opgeruimd, vind ik het hoekske eerder leeg ogen. De kerstboom komt hoe dan hoger dan de tafellamp.

Zou ik de kerstboom laten staan met telkens andere versierselen? Ik denk het niet. Er komen wel de veranderlijke en aangepaste attributen per seizoen en de kerstboom hoort daar -volgens mij- bij de winter bij.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/06/18/linda-zet-heel-jaar-kerstboom-op-kantoor-in-aangepast-thema/

Previous

Het bezinksel

Next

Het dagelijks programma

14 Comments

 1. Ik vind het gezellig als de kerstboom staat en ik vind het ook prima als-ie weer weg is. Ruimt toch lekker op. En als je een beetje consequent bent zou je ook het hele jaar door je schoen moeten zetten, eieren verven, rond meibomen dansen, oliebollen eten en vuurwerk afsteken. Er schijnt ergens, in het diepe oosten van het land, een dorp te bestaan waar ze in het begin van de herfst een feest hebben waar met koeien wordt gesjouwd. Ik bedoel dat ze gedragen worden van punt A naar punt B, tamelijk ver ook nog, en de koe die daarbij het hardst loeit die wint. Of zoiets. Ik kan het ook verkeerd begrepen hebben. Maar stel je voor dat die mensen dat iedere dag moeten doen! Ze komen aan niets anders toe! Daarom moet de kerstboom uiterlijk op Drie Koningen het huis uit.

  • ms

   Wel, iedereen wil dat die dagen speciaal zijn, maar als die kerstboom het hele jaar staat is er niks specifiek voor de feesten meer aan.

   Aan de andere feestdagen had ik nog niet gedacht. Ik ga een eierkleurderij opstarten, koeien gooien vind ik te onhandig. 😉

 2. Ik vind het maar niks. De kerstboom hoort enkel bij kerst en nieuw.

  • ms

   Dat vind ik ook. Een ander doet wat ze willen, maar bij ons mag hij enkel tussen 6 december en 6 januari binnen. 😁

 3. Het klinkt wel aardig maar ik zou het niet doen.
  Maar als iemand het mooi vindt, vrijheid blijheid.

  • ms

   Precies. Als ze er dan appelbollen en kersen in hangen wordt het nog een smakelijke versiering. 🙂

 4. De kerstboom is in de loop der jaren geslonken tot tafelformaat. En het zijn er twee. Vooral om de lichtjes. De laatste echte zetten wij indertijd terug in de tuin en is langzaam aan een echte boom geworden. Van de kerstperiode behielden we wel de lampjes. Die doen nog steeds hun werk. In de tuin. Gezellig in de overgroeide pergola waaronder het goed toeven is bij warm weer….

  • ms

   De onze is een halfgrote en in de eetplaats een kleine. Beide kunstbomen. Na de feesten staan ze op zolder.

 5. Tot drie koningen mag bij mij de kerstboom staan en daarna moet hij weer weg. Maar iedereen mag doen wat hij/zij leuk vindt daar zal ik niets van zeggen.

  • ms

   Het lag in de lijn der verwachting. Eerst altijd vroeger en vroeger in de winkels en dan maar het hele jaar door.

 6. Bij ons staat de kerstboom twee dagen: op eerste en tweede kerstdag. Van kerstavond had ik nog nooit gehoord. Wanneer is dat en waar komt dat ineens vandaan?
  Persoonlijk vind ik dat al die feesten veel te lang worden uitgemolken. Een maand zo’n boom in huis, dat doet afbreuk aan waarvoor het bedoeld is en is toch niet gezellig meer!

  • ms

   De normale gang van zaken: van de dag na Sinterklaas tot de dag na Driekoningen.

   Kerstavond? Ik zou het niet weten. Door het vervroegen van de middernachtmis misschien?

 7. elsjeveth

  Wat grappig dat je nu juist een log over de kerstversiering schrijft.
  Toen ik thuis kwam uit Griekenland (voor het afscheid van zus) vond ik een gebroken kerstbal in de prullenbak. Chris was op zolder geweest en had de zak met kerstattributen verzet. Dat ging niet helemaal goed blijkbaar. Zo hadden we een vroege kerst (in de prullenbak)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén