Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een leven in kleur

Dat “nog voor de aanvang van de schoolvakantie” gold niet enkel Antwerpen. Ook de EXPO “Louis Thevenet. Een leven in kleur” in Halle stond op het programma. En dat nog voor de aanvang van de schoolvakantie? Dat werd nipt.

Want bijkomend probleemke bij deze expo was dat die op twee verschillende adressen te bekijken viel, waarvan er één enkel in het weekend geopend was. En wij, wij gaan niet zo graag in het weekend omwille van de kans op een volkstoeloop.

Wat zouden we doen? Gaan? Of niet gaan? Of ons toch maar beperken tot Den Ast die ook in de week te bezoeken is? We gingen.

En al zeker nadat ik las dat op 1 juli een tiental werken zouden vervangen worden door andere om meer te kunnen tonen. Stel dat we echt begeesterd zouden zijn door deze kunstenaar en dan de mogelijkheid missen om méér te zien? Dat gingen we niet riskeren.

De tentoonstelling in Den Ast was zeker de moeite waard. Den Ast is trouwens een vroegere mouterij en er waren nog wel delen zichtbaar wat het geheel zeker iets speciaal gaf.

Maar … als je wil gaan, ga dan niet op een zaterdag. Dan is het markt in Halle. En ga zeker niet als het er braderij is.

Dat stond natuurlijk niet op hun website. Parking vinden was dan ook geen sinecure.

____________________
1 Louis Thevenet

Previous

Efkes naar Antwerpen

Next

De vitrine

8 Comments

 1. De foto spreekt me aan. Mooi gedaan met die rode letters van Halle voor de eerder kleurloze huizen.

 2. In Nederland kennen wij ook een plaatsje, Halle. Daar is het vrijwel altijd zeer rustig. Maar ook heel mooi, qua natuur dan. Exposities als deze hoef je daar niet te verwachten…..:)

  • ms

   Het Belgische Halle is over de hele wereld bekend. Van heinde en verre komen toeristen van overal met hele bussen naar het Hallerbos om de boshyacinten te bewonderen.

   Ook erg gekend is de de Sint-Martinusbasiliek, met de zwarte Onze-Lieve-Vrouw van Halle en de kanonballen. De legende daaromtrent werd ons door de nonnen als waarheid verteld.

 3. Zaterdag of niet, je ging! De echte kunstliefhebber.

  • ms

   Vooral dat geen van de andere mogelijkheden me aanstonden. Dus ja, … dan zat er niks anders op dan gaan.

 4. Je kan niet alles terugvinden op dergelijke sites. Vandaag was er koers vlak voor het wzc van mijn moeder. Niets te vinden op de site van het dorp.
  Mooie foto hoor.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén