Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mens te veel

De vierde dimensie, ik haalde ze al aan voor situaties waar ik me nogal onzichtbaar voel.

Maar men heeft het ook over teveel mensen op deze wereldbol en soms heb ik de indruk dat ik diegene ben voor wie geen plaats is.

Schering en inslag is het. Als ik ergens sta naar iets te kijken dat men voor mij komt staan of dat men gewoon die plaats opeist omdat ze vinden dat ze daar best een tafeltje voor één of ander zouden plaatsen. Of ze willen een doorgang creëren en ja, precies dààr. Of ze willen de wachtrij kruisen en als ik niet snel genoeg een stap achteruit zet, zelfs over mijn voeten.

Zeg ik er wat van? Ach neen, ik ben niet zo zeggig.

Bovendien moet je daarmee oppassen. Als er een auto op het voetpad geparkeerd staat loop ik er gewoon rond, zélfs als die voor mijn voeten parkeert. Je haalt toch je gelijk niet. Het beste kom je er vanaf met: “het is maar een minuutje” of zoiets. Het kan erger. Het stond deze week in de krant1.

Maar gisteren in de Colruyt was het efkes te veel. Er was weinig volk. Er stonden weinig mensen aan te schuiven aan de kassa en toch zuchtte de vrouw. Ze stond tussen twee rijen in in de hoop dat één of andere haar zou voorlaten. Ze deponeerde haar tas, want ze had geen kar genomen, precies àchter Lucs voeten. Ik had zin om te zeggen dat ze te dichtbij kwam, maar ach, toch maar liever niet.

Onze artikelen werden gescand, Luc neemt de tweede kar en ik zeg de kassier dat ik met de app wil betalen want ja, ik betaal daarmee, ik vind dat gemakkelijk, geen gedoe, enkel een vingerafdruk. Nog voor ik dat kan doen, deponeert die vrouw haar tas in de -nu lege- kar en ze geeft me daar een stoemp dat ik tegen Luc opbots.

En dan ontsnapte me een: “Pardon hé seg Madam”. Ja, wat zegt een mens, die meestal alles maar zozo laat, in een opwelling?

Ze stond al de hele tijd haast in mijn schoenen en in mijn nek te blazen en ik vond het jammer dat ik mijn corona T-shirt” niet aan had.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Vlinders en motten

Next

Gezond eten is duur

14 Comments

 1. Vreselijk zo’n bumperklever, in dit geval kassaklever.

  • ms

   Ik krijg daar dus echt juksel van. Irritant tot en met. Zeker dat er in de Colruyt plaats genoeg is.

   Achteraf bekloeg ik mij dat ik niet eerder, op normale manier, had gezegd dat ze te dichtbij kwam.

   Bijkomend? Corona viert weer hoogtij.

 2. Wij zitten iets anders in elkaar. Voordringen of ander asociaal gedrag kan rekenen op een tegenreactie en zeker commentaar. Ook in het verkeer kan ik er aardig tegen in gaan. Thuis doen ze maar wat ze willen, maar in onze drukke omgeving is zo met elkaar omgaan niet acceptabel. Overigens gaat het in 99% van de gevallen prima hoor. Zou het aan mijn stevige voorkomen of vriendelijke glimlach liggen??

  • ms

   Eigenlijk is dat wel beter, want bij mij kan dat, na te veel verdragen, dan soms op een ontploffing uitdraaien.

 3. Tegen je opbotsen gaat veel te ver. Ik vind je opmerking nog best meevallen. Zelf ben ik geen goed rijstaander. Niet assertief genoeg. Op de een of andere manier slagen mensen er altijd in op onverklaarbare wijze ineens vóór me te staan. Misschien moet ik je repliek ook gaan gebruiken. (En dan het gezicht zien van een Hollandse kerel wanneer-ie met Madam wordt aangesproken. 🙂 )

  • ms

   Niet assertief genoeg. Dat zegt het helemaal.

   Ik zou wel in die rij willen staan als je die Hollandse kerel “Madam” noemt. 😁

 4. Even een stapje achteruit doen ( het liefst hard op de tenen trappen) en dan onschuldig kijken en zeggen ik wist niet dat u zo dichtbij stond.

  • ms

   Had Luc dat gedaan, was hij gegarandeerd achterover gevallen over haar kabas.

   Maar ik vind dan eerst het sop de kool niet waard maar dan gaan ze er nog een slag bij doen.

 5. Sommige mensen hebben gewoonweg geen manieren. Bumperkleven aan de kassa is voor niets nodig.

 6. Niet assertief genoeg, dat dacht ik ook. In dit geval had je best mogen uitpakken, luid en duidelijk. Wat denkt zo’n mens wel? Grrr…😣

 7. elsjeveth

  Bumperkleven in de supermarkt. Irritant en zeker dat gehijg in je nek.
  Ik maakte het mee hier in de AH van het dorp. De kassière gaf mij een knipoog en begon een gezellig praatje met me. Blijkbaar was die klever een niet graag geziene klant.
  Het was een vermakelijke situatie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén