Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wegenwerken en omleiding

Donderdag reden Luc en ik door de Stationsstraat. Meestal doen we dat niet. Die is nogal druk, maar nu wou ik een foto van die vlagskes en ook wou ik onderstaande foto … maar dan beter.


Maar op het ogenblik dat ik afdrukte, trok Luc op om de omleiding te volgen. Dom van ons, het was donderdag, marktdag, dus wel nog drukker dan normaal.

Voor zover … maar waarom wou ik die foto? Wel ergens de voorbije week waren we uit de andere richting gekomen en stonden stil, in de file, in Landen. Want er was een vrachtwagen die de omleiding moest en wou volgen en die chauffeur kreeg zijn camion daar niet in die smallere straat. Alles stond potvast.

En ik vroeg me af of … maar Luc zei al dat het waterlek wel de oorzaak zou kunnen zijn. Over dat waterlek had ik wel gelezen, maar dat was -denkelijk- toch al een pozeke geleden. Ik moest het opzoeken.

Waterlek in Stationsstraat baart zorgen1
en
Waterlek Stationsstraat nog niet opgelost2

En dan valt dit log ineens helemaal anders uit dan de bedoeling was. Eigenlijk wou ik het hebben over de wegenwerken … tot zelfs in Landen. Want eigenlijk zitten ze, zo goed als overal, als grote mollen, in die wegen te wroeten terwijl er -blijkbaar- een geldtekort is.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Ieder met zijn vlag

Next

Puur natuur

10 Comments

 1. Het lijkt wel of heel België op de schop gaat de laatste maanden.

  • ms

   Echt waar. Je kan nergens naartoe of je komt werken tegen.

  • De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan hé …

   • ms

    Dit was en is een waterlek. Maar er waren werken voorzien in de gemeente hiernaast met omleiding via Landen maar omdat Landen van niks wist, hebben ze daar een stokje voor gestoken. Over rare situaties gesproken … 😃

 2. Wel leuk om een blik op het centrum van Landen te zien! In mijn stad zijn ze nu bezig met de afronding van de nieuwe zuidelijke ringweg, een project dat 6 jaar geduurd heeft en tot ontelbare omleidingen, opstoppingen en overig overlast heeft gezorgd. Maar! Het wordt prachtig, bijna een kermisattractie met al die tunneltjes, bogen, bruggen en wat al niet. Als je geen rijbewijs zou hebben moet je er een halen en dan elke dag zes keer over de nieuwe ringweg. 🙂

  • ms

   Ik las eens dat ze hier die Stationsstraat éénrichting wilden maken … daarna nooit meer iets van gehoord.

   Landen heeft wel een paar bezienswaardigheden maar die loggen niet echt dicht bij elkaar. Jammer eigenlijk.

 3. Ik woon in een stad waar altijd, mijn leven lang, in de niet wintermaanden, gesloopt en hersteld wordt. Breekt men de straat niet open dan moeten de tramrails vervangen en als men dan klaar is gaat men weer aan het verbreden van fietspaden of moeten er ineens kabels de grond in. Altijd wordt er gewerkt en de omleiding zijn gek makend maar altijd aanwezig. Komt er dan een lokale calamiteit tussendoor is de stad in rep en roer. Intussen is deze Amsterdamse ziekte ook een Nederlandse geworden want men sluit hier gewoon twee of drie doorgaande snelwegen af ivm reparatie of onderhoud. En de chaos die dan het gevolg is merk je ook in het OV. Kortom…ook hier is dat zo…ellende…

 4. Waar wordt niet gebouwd en/of gesloopt. In dit geval een reparatie dus nuttig, geld of geen geld: het moet gewoon.
  Hier is dat ook zo maar het ergste is Nijmegen, vlak voor de Vierdaagse moet alles nog even op de schop.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén