Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Categorie: Gedachtensprongen (Page 1 of 5)

Boeketje bloemen

Soms weet je wel iets, maar je staat er niet echt bij stil. Zo noteerde ik wel al dat de bloemen uit onze bloemenhal uit Nederland geïmporteerd werden. En ooit had ik wel eens iets gelezen over bloemen die uit Afrika kwamen. Ook zijn er de vruchten die hele zeereizen maken vooraleer ze bij ons terecht komen.

Nu had ik al jaren geen bloemen meer in huis gehad en dan als ik beslis dat ik toch eens meer een boeket ga halen blijk ik toch ineens een grote boosdoener1 zeker.

Na mijn eerste: “ja làp!” dacht ik echter onmiddellijk da het toch maar handig is als je een medium reclame voor je zaak kan laten maken en ik vroeg me af wat voor iemand uit eigen gewin een ander zijn plezier wil gaan vergallen.

Weet je, een mens kan altijd kiezen. Ofwel haal ik geen bloemen meer, ofwel pluk ik ze wel in de wei, ofwel blijf ik ze halen in de -niet zo ecologische- bloemenzaak als ik er passeer of gewoon bij Colruyt -of de Aldi– als ik er toch ben.

Wat ik zeker niet ga doen is in de auto stappen om in de Vlaanders een boeket te gaan halen dat dan wél ecologisch is/zou zijn, maar erg vervuilend om het hier te krijgen.

1 Metrotime

Allemaal andermans schuld!

Na enkele verhalen over reisbloggers die gratis verblijf gaan verlangen om er dan een positieve recensie over te schrijven, dook deze week het verhaal op van de Amerikaanse vlogster die een Brugs hostel aanklaagt omdat ze werd zat gevoerd en aangerand.

Het is moeilijk en zelfs gevaarlijk om in zulke situatie een oordeel te vellen en zeker nu met alles wat #metoo teweegbracht en -brengt.

Want inderdaad, het is op zijn minst nogal ondoordacht van de barman om bij een zat kanon in bed te kruipen of haar bij hem in bed te nemen. Dat kan je absoluut niet professioneel noemen en daar gaat hij dan ook serieus in de fout. En als er meer gebeurd is, zou ik als hostel zelf al verdere stappen ondernemen.

Maar bij het lezen van het artikel, kreeg ik jeuk ergens ter hoogte van mijn ingebouwd sceptische aard. Ze zegt zat gevoerd te zijn. Wie heeft dat bier dan besteld? Als iemand twee zware bieren voor je bestelt, drink je, als normaal denkend wezen, die dan uit? Misschien zit ik verkeerd ineen, maar ik denk van niet. Of heeft ze die zelf besteld en heeft ze de kracht van ons Belgisch bier onderschat?

Ik weet zo niet, maar ergens ruikt dit naar een poging om #metoo te gebruiken om zichzelf belangrijk te maken en er nog een centje aan te verdienen.

Als iemand een drug in je bier doet, dàt is een misdaad, maar jezelf lazarus drinken en het dan op een ander steken is zuipen zonder verantwoordelijkheid.

Zij die de strijd verloren

Misschien is er straks iemand gechoqueerd maar daar moeten ze zich dan maar over zetten. Ik ben telkens opnieuw gechoqueerd als ik het lees.

En hoewel ik het mijd als de pest zal ik het nu eens over kanker moeten hebben, want zie je, kanker is een ziekte. Er zijn twee mogelijkheden: je geneest of je sterft er aan. Als je geneest ben je niet dapper, ah neen! Want dan was hij niet dodelijk. Als je er aan sterft, heb je de strijd verloren.

Net alsof het nog niet erg genoeg is. Neen, ze moeten er nog verliezers van maken.

Als je het dus zo bekijkt, kan een mens alleen niet winnen. De onderzoekers daarentegen wél. Maak er dan ook geen persoonlijke strijd van.

Verjaardagen op het blog

We stoppen er mee. We vinden er niets meer aan. Aan dat vermelden van verjaardagen dan. Het lijkt dan net of je loopt te bedelen om felicitaties.

De jarigen van deze familie zullen hun wensen wel op een andere manier toegestuurd krijgen en het blog blijft het blog met kleine dagelijkse vertellingskes of dingen die we op dat moment kwijt willen. Als het dan al eens over een verjaardag gaat zal dat betekenen dat er dan ook iets over te vertellen valt.

Vandaag is Zoneke jarig, we weten niet of hij het blog leest, maar hij heeft wel verjaardagswensen gehad.

En de kleinkindjes, zolang het plezant was om doen, deden we het, maar zeg nu zelf, de laatste jaren was het een simpele vermelding met een kaart geworden. Wij kunnen dat veel persoonlijker, newaar mske.

pske van mske: En zoals bij Ella staat het postje van vanmorgen hier natuurlijk ook nog onder.

Weet ge …

  • Koopt mske een stofzuigerke om het toetsenbord te stofzuigen … nu werkt het toetsenbord niet meer. Dat groot dat ze hier aan hangen had hé … niet dat van dat laptoppeke zelf.
     
    Het zijn lappen, maar allee het is nu toch gestofzuigd.

    Ze zegt dat ze dat wel zal repareren tegen maandag. Ik ben benieuwd.

  • Als je de kaap van de 40 passeert, denk je dat dat allemaal best meevalt en het blijft meevallen tot de dag dat je je realiseert dat iemand die nog net geen 40 is dan toch bijna 20 jaar jonger is dan jij. En dan denk je nog dat dat meevalt, als je nooit eerder hebt besft dat die kaap van de 40 toch al een eindeke gepasseerd is.

We vragen ons af

Telkens mske ergens als titel “druk druk druk” ziet staan, vraagt ze zich af of de schrijver ervan met pc en al op de toiletpot zit.

Bedenking

Ik kijk naar de tien vogels in de lucht kijk naar mijn lege hand en denk:
“Waar blijft die ene?

Bedenking

<

blockquote>Je kan mske niet bepaald preuts noemen, maar Slow reduceren tot een geslachtsorgaan vindt ze niet grappig.

Wij

Soms zijn we het zo beu al die zever in het nieuws, al dat onrecht, politiek theater, menselijke kleinheid en al de rest.
Soms zouden we willen dat het leven een wei was met enkel wij.

Levenservaring

Je kan geen huwelijk in stand houden als de ene het vuur tracht aan te wakkeren terwijl de andere er staat op te pissen.

Page 1 of 5

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén