Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Categorie: Verjaren (Page 1 of 2)

Feestje

Gisteren haalden we Amke en Ella.

We hadden de keuze voor het eten aan Amke gelaten. Ze koos de Italiaan.

Goeie keuze, geweldig lekker, toffe sfeer, hoektafeltje in een drukke zaak. Nadeel: de weegschaal gaf me vanmorgen zomaar een kilo extra kado.

Sweet sixteen and never been kissed.

Rare waarheid

Als ik iets dat nu gebeurt maar dat pas later wil vertellen moet ik dat in de toekomst in de verleden tijd schrijven.

Dat is een rare waarheid” dacht ik onmiddellijk toen ik het bedacht. Op het log, waar het over gaat, is het nog even wachten. Dat heb ik ergens in oktober gepland … dat is een ruwe schatting. Mogelijk wordt dat later maar hopelijk kan het vroeger.

Wat geen rare waarheid is, maar wel een bijzondere, is dat Luc vandaag jarig is. Dit logje schreef ik ook in een ietsiepietsie verleden. De toekomst hiervan is de fles bubbels voor vanavond.

De Britse link

Wat lazen we nu op de 2de januari? Wel, 22.36u, die dag, zou het populairste moment zijn om een poging te doen om nageslacht te krijgen.

Dat hebben ze berekend aan de hand van de jarigen op 26 september, want dat zou de meest gedeelde verjaardag zijn … in het Verenigd Koninkrijk weliswaar.

Nu moet dat nageslacht voor ons niet meer, maar ‘t is toch grappig om weten wat je ouders zoveel jaren geleden op de tweede januari om 22.36u hebben uitgespookt!

Ella’s verjaardag

Joehoe!
Vanavond taart en kadootjes!

Op mijn verjaardag

Nog voor het opstaan had ik al vier mails gekregen met verjaardagswensen én een kadootje. Even op een rijtje?

  • Veritas geeft me 10% korting op mijn volgende aankoop.
  • e5 mode geeft me 10% korting op mijn volgende aankoop.
  • bol.com geeft me een kadootje dat ik moet ontdekken door een filmpje te spelen waarvoor ik een plugin moet laden. Welke plugin wordt niet vermeld. Van vroegere kadootjes van bol.com weet ik dat ze meestal 2,5€ korting zijn op de volgende aankoop.

Erg blij ben ik daar niet mee. Dat zijn geen kadootjes. Dat zijn verkooptrucs. Kassa kassa! Weg ermee!

De vierde? Wel die geven me gewoon het aantal spaarpunten dat ik op mijn kaart staan had nog eens bij en dat zonder koopverplichting. Ben ik blij dat ik daar mijn volgende aankoop nog niet deed -wat ik wel zinnens was- want met deze punten erbij heb ik er genoeg voor een korting bij die volgende aankoop.

Soms is uitstel geen afstel maar gewoon van tel.

Zoneke wordt al **!

Misschien wordt Zoneke er niet zo graag meer aan herinnerd, misschien geeft hij er geen sikkepit om maar verjaren doet hij toch. Dus zetten wij hier onze verjaardagswensen …

en vieren we achter de coulissen.

Ella wordt al tien!

Kaartjes kiezen wordt wat moeilijker. Meisjes van tien zijn geen beebies meer, al beweert Luc dan van wel (om Ella te plagen), maar we weten wel beter.

We gaan dan maar voor een jongedamesfeestje zorgen als je volgende week hier bent.

Kusjes van oma … en van Luc natuurlijk ook.

Verjaardagskadootje

Natuurlijk kochten we die Adobe Première niet voor Luc zijn verjaardag! Dat is zo klaar als een klontje. Dat was een rookgordijn.

Wat hij dan wél krijgt? Nah … vandaag dus enkel de kennisgeving. Gewoon omdat het ding een ding is waar hij zelf moet bij zijn als we het kopen omdat hij moet kijken wat hij het gebruiksvriendelijkst vindt. Zo simpel is dat.

Wat het is? Ik denk niet dat ik dat mag schrijven zolang hij het ding niet heeft.

Ziezo Luc, nu weet je het, je krijgt een censuur.

Verjaardagen op het blog

We stoppen er mee. We vinden er niets meer aan. Aan dat vermelden van verjaardagen dan. Het lijkt dan net of je loopt te bedelen om felicitaties.

De jarigen van deze familie zullen hun wensen wel op een andere manier toegestuurd krijgen en het blog blijft het blog met kleine dagelijkse vertellingskes of dingen die we op dat moment kwijt willen. Als het dan al eens over een verjaardag gaat zal dat betekenen dat er dan ook iets over te vertellen valt.

Vandaag is Zoneke jarig, we weten niet of hij het blog leest, maar hij heeft wel verjaardagswensen gehad.

En de kleinkindjes, zolang het plezant was om doen, deden we het, maar zeg nu zelf, de laatste jaren was het een simpele vermelding met een kaart geworden. Wij kunnen dat veel persoonlijker, newaar mske.

pske van mske: En zoals bij Ella staat het postje van vanmorgen hier natuurlijk ook nog onder.

Verjaardag in google

mske is altijd heel voorzichtig. Ze geeft zo weinig mogelijk prijs op het internet. Zo heeft ze zo goed als geen profielen. Nergens.

En toch zijn ze er in geslaagd om op haar verjaardag een persoonlijke googlewens te maken. Tof gedaan. Dat wel. Mooi ook.

Maar mske vraagt zich af waar en wanneer ze haar mond voorbij heeft gepraat.

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén