Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Categorie: Bloggen (Page 1 of 13)

Oog voor de kleine dingen

Omwille van één of ander opgepopt ideetje, wil ik op het blog nog enkel foto’s van eigen kweek en afbeeldingen waar ik een uitdrukkelijke toelating voor heb. Dat idee is ergens ontsproten door de aangepaste privacy wetgeving en de copyright die er toch ergens mee inbegrepen leek. Ik heb dus alle andere afbeeldingen van het blog verwijderd. Dat resulteerde natuurlijk in een hele boel schrijfsels zonder afbeelding.

Het wordt dus nog een hele boterham om die te vervangen zoals ik al schreef in een reactie bij Kouwe kak.

Het is niet echt de bedoeling om voor alles een speciale afbeelding te gaan maken. Het kan ook anders opgelost worden.

Maar dan denk je ineens aan de kleine dingen die je op bepaalde ogenblikken niet zag. Zo stond ik bij het schrijven van Prikkels ineens stil bij de massa’s kastanjebolsters waar ik de moeite niet had genomen om er een foto van te nemen toen ik ze zag.

En nu zorgt die ene onachtzaamheid al voor het tweede fotoloze logske.

Kouwe kak

In april las ik een bericht op mijn Flickr-account dat ze gingen samengaan met SmugMug. Op 24 mei kreeg ik er een e-mail over waar onder andere in vermeld staat:

Nothing will change immediately with regard to your Flickr account. The Flickr product and brand will live on under SmugMug ownership. You will still access the same Flickr you know and love at www.flickr.com and via our mobile apps. SmugMug and Flickr will remain separate brands and you will continue to have options for free and Pro Flickr accounts. Until we notify you otherwise, you will continue to use your current login credentials.

Ik voelde nattigheid, begon eens te kijken naar alternatieven maar deed er niets mee.

Dan zitten we genoeglijk vakantie te houden als ik bij Suske lees dat ze wel degelijk de gratis dienst gaan inperken. Ik wist nog van niets, had geen bericht noch e-mail gekregen. Nu nog niet trouwens. Voor zover ik weet is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht.

Ooit heb ik voor een betalend blog gekozen omdat ik het beu was dat een ander met zijn pollen in mijn blog zat te wroeten. Dat is met die foto’s ook zo, alleen kost die fotodienst van de provider wel 4€ per maand, dat is iets meer dan het blog zelf. Op zich genomen is het dan nog niet overdreven veel voor een hobby als je de prijzen van andere hobby’s bekijkt, maar toch is 500MB nog steeds minder dan 1TB, maar heb ik bij Flickr nog geen 2% van mijn 1TB gebruikt. Al dit gebrabbel dient enkel om te staven dat ik er nog lang niet uit ben.

Maar het is dringend … of niet? Want ik had niet het minste benul van de hoeveelheid tijd die me rest om alles weg te halen en het account op te zeggen. Dat zou in één klik kunnen gebeuren maar ik wil eerst de linken die op het blog staan kunnen aanpassen en dat is het handigst als ik de oorspronkelijke link nog kan zien. Dank zij wat gegoogel heb ik de data gevonden. Er is nog wat tijd. Gelukkig heb ik de foto’s ook nog eens op de schijf opgeslagen zoals ze op Flickr staan. Nog meer gebrabbel om nog meer twijfel uit de doeken te doen.

Al dat werk om weeral aan te passen wat een ander verpest, al dat werk dat ik mezelf heb aangedaan om nog iets anders aan te passen, het is allemaal gene kouwe kak.

Meer foto’s van vijf dagen Vulkaneifel zijn trouwens hier te bekijken. Dat is een link naar de galerij op de 5GB die ik gratis bij het blog heb.

De marathon

Eerst hebben we op twee dagen tijd de hele reeks van Beau Séjour bekeken.

Nu zit ik sedert vorige zaterdag in een leesmarathon. Buiten de noodzakelijke levensnoden zoals slapen, eten en me wassen doe ik zo goed als niets behalve lezen.

Ik had vrijdag mijn knie lichtjes bezeerd en besloot alle activiteiten af te lasten tot ik zeker was dat er niets fout zat.

Ik begon eindelijk aan de boeken van Charlotte Link en ik kan er niet mee stoppen.

Wat schiet er nog bij in? Veel blogtijd.

Ik blog wel, maar de lijst van concepten wordt langer en langer en ik heb geen zin om ze uit te schrijven. Ik plaatste dan maar een logje dat zo goed als klaar was, zette iets over een bloemetje hier en iets grappig daar. Het moet niet altijd zo heel serieus zijn, dacht ik.

En als jullie me nu willen excuseren … Charlotte roept!

Geen vetpot

We hadden gisteren veel kunnen doen, maar hebben het niet gedaan. Of eigenlijk moet ik voor mezelf spreken: ik had gisteren veel kunnen doen, maar heb het niet gedaan.

Luc is namelijk druk doende geweest met het voorbereiden van vandaag.

De Rode Duivels zijn nog druk doende met de volgende match op dinsdag.

Over het begin van de Tour de France wil ik het even niet hebben, al waren die vorige week al druk doende met een welles/nietes spelleke.

Het blog was druk doende met problemen hebben. Eigenlijk lag het niet aan het blog, maar aan de server.

Het zal hier dan ook gene vette zijn vandaag omdat ik niet weet of de doorgang nog versperd is/zal zijn of niet.

Gisteravond waren de ingenieurs aan het werk: eerst om te zoeken waarom dit blog niet bereikbaar was via 4G maar wel met een modem waarop ineens de hele santeboetiek geblokkeerd werd omdat het niet geconfigureerd zou zijn geweest.

Ik dacht dat we gehackt waren! Maar gelukkig verzekerden ze me dat ze er serieus werk van aan het maken waren.

Of nu echt alles in orde is, valt nog af te wachten. Als het echt tegenslaat zal ik pas vanavond kunnen ingrijpen omdat ik er de hele dag niet ben.

Ik ben dus druk doende met mijn vingers gekruist te houden.

Het blog

Niettegenstaande

  • ik met het blog bereikte wat ik wou bereiken, namelijk het verwerken van één en ander;
  • ik het verhaal in den beginne telkens opnieuw vertelde;
  • ik me soms afvraag waarom en voor wie ik het doe;
  • de komkommertijd van de laatste weken en dagen

Heb ik al 15 jaar wel en wee op dit blog staan. Eerst niet dagelijks omdat ik nog niet kon plannen, later wel maar dan meerdere logjes per dag omdat ik niet wou nadenken.

Nu is het blog volwassen geworden en -jammer genoeg- ik ook, meer afstandelijk en -jammer genoeg- ik ook, oppervlakkiger en -jammer genoeg- weet ik dat van mezelf niet.

Gelukkige verjaardag blog, steun en toeverlaat in moeilijke jaren en nu een plezante hobby.

Hoe onnozel!

Laat ons zeggen dat ik me bezig hield. Daarmee bedoel ik dan een zogenaamd -mogelijk in de ogen van anderen- nutteloos tijdverdrijf.

Dat mensen oordelen over wat bij anderen nuttig en nutteloos is, over wat anderen moeten doen en laten, dat wist ik jaren geleden al.

Ik wist ook al dat er mensen zijn die elke hobby van anderen nutteloos noemen omdat zij er niet achter staan. Zo werd mijn lezen ooit als nutteloos -lees: luierikerij- bestempeld terwijl handwerken gepromoot werd.

Het kwam me zelfs ooit voor of alles waar ik plezier aan beleefde uit den boze bleek te zijn en alles wat ik een korvee vond wel degelijk een meerwaarde aan mijn leven zou geven.

Ik hield me dus -zoals gezegd- bezig met onnozeliteiten. Ik nam namelijk foto’s. Dat is natuurlijk geen uitzondering, dat doe ik wel meer.

Maar de foto’s in kwestie waren van een ander kaliber. Het waren namelijk foto’s die één of ander domme afbeelding op het blog moesten vervangen en dat enkel en alleen omdat ik domme afbeeldingen op het blog wíl vervangen.

Ik amuseerde me in mijn eentje en toen hoorde ik ineens in gedachten de stem uit het verleden boosaardig sneren: “Hebde nu echt niks beters te doen?” Ik was er even van de kaart van. Even maar. Gelukkig.

Gisteren liepen we zomaar wat te wandelen en bleek ineens dat wij met ons vieren -Amke en Ella zijn hier- echt niks beters te doen hadden.

(Lees verder onder de foto)

Eigenlijk was de foto voor een logje van vroeger bedoeld, maar ik vond het jammer dat ik hem onder het stof zou moeten verbergen. Voor dat oudere logje zal ik wel eens een andere foto nemen … als de gelegenheid zich voordoet.

Wilde nu es wa weten?

De laatste tijd worden we langs alle kanten om de oren geslagen met regels en aanpassingen voor de nieuwe privacywet.

Een goeie kennis, voorzitter van een club, vertelde dat ze elk lid op de hoogte moesten brengen.

Ik zag de mails, soms extreem ver gezocht -zelfs Dartford Crossing en het Schots Weekend- maar bedacht dat, als we in hun bestand stonden, ze evengoed verplicht waren ons te mailen.

Gisteren kreeg ik bericht van een update van mijn WordPress, waarin een sticky vermeldde dat ook de blogs daaraan onderworpen waren.

Wel, daar had ik nog niet aan gedacht, het zou nooit in mij opgekomen zijn.

Ik dacht even: “wat een werk weeral”, maar gelukkig werd zo een pagina als voorbeeld aangemaakt. Ik heb die eens nagelezen en ze kan er mee door, tot ik ergens op een regenachtige dag de tijd zal nemen om de moeite te doen om ze wat aan dit blog aan te passen. De voorlopige staat alvast hierboven.

Die privacyregels houden in dat ik niet met gegevens foefel die ik te weten kom dank zij reacties en bezoeken op dit blog, maar weet ge, ik bekijk die zelfs niet.

Gevallen steken oprapen

Na bijna tien jaar laat one.com enkele steken vallen.

Zo was er eerst de factuur. Die was hoog, té hoog. Ik informeerde via de livechat. Dat was normaal. Er was een nieuwe dienst die ik eerst gratis mocht gebruiken maar vanaf maart zou die betalend worden. Wou ik die niet, dan moest ik die gaan uitvinken.

Als ik het goed begreep, hebben zij die zelf aangevinkt bij het installeren en een niet oplettende gebruiker zou de kost aan zijn been hebben? Zo werkt het toch niet?

En dan wou ik voor de derde keer een poging ondernemen om het blog extra te beveiligen door het over te zetten naar https en bleek de livechat verdwenen te zijn.

Ik zou even mailen, overbodig weliswaar omdat ik wist wat de bedoeling was maar ik speel graag op veilig. Dat contactformulier vertrok ook al niet.

Dus ga ik beveiligen zonder zekerheid … op voorwaarde dat ik het durf, natuurlijk.

Wat wil zeggen dat wanneer het blog opeens niet meer te vinden is, het aangeraden is om

https://www.wizzewasjes.be

in de adresbalk te zetten.

Ik plan alvast enkele logjes op voorhand.

De enquête

Luc vulde al jaren zo af en toe eens een enquête in. Meestal doet hij dat gewoon en zegt er niets over.

Dat ging gisteravond lichtjes anders. “Mor allee” zei hij ineens. “Hoe belachelijk” zei hij verder en hij keek verwonderd naar zijn scherm, terwijl hij de vraag voorlas:

Denkt u eens aan uw laatste aankoop van kattenvoeding. Kunt u in uw eigen woorden vertellen hoe dat ging? We zijn benieuwd naar uw verhaal vanaf het moment dat u op het idee kwam om dit te gaan kopen tot het moment van gebruik.
In dit onderzoek gebruiken we de term kattenvoeding voor zowel de echte maaltijden die u uw kat geeft als de snoepjes/snacks. Mocht er een vraag specifiek over de hoofdmaaltijden of de snack gaan dan zal dit duidelijk staan aangegeven bij de vraag.

Daarop ging hij dan maar even zijn antwoord formuleren. Hij dacht luidop bij het typen en dat ging als volgt:

Ik stond op en zag de kat rond mij draaien. Zut bij het voederen, ik zat bijna door mijn voorraad. Ik besloot om mijn laptop op te zetten en naar de site te surfen waar ik altijd bestel. In een paar klikken was het klaar. Na betaling is het een dag of 2 wachten tot ik een mail krijg dat het eten bij het afhaalpunt is afgeleverd. Ik ga thuis niet zitten te wachten … oh neen.

Toen ik de mail had ontvangen reed ik met de auto, enkel ik, want de kat bleef thuis.

Ik reed naar het afhaalpunt en de vriendelijke mevrouw gaf mijn pakket, daarna terug naar huis, daar zat de kat te wachten op mij.

Vervolgens deed ik de verpakking open en kapte het in een daarvoor voorziene ton en gaf de kat zijn eten.

Ik was ik de enquête geweldig dankbaar: ik wist meteen wat vertellen vandaag. Want om één van mijn andere -saaie- concepten uit te werken … daar had ik echt geen zin in.

Gezocht! Zoekterm …

In de tijd dat ik nog op skynet blogde wou ik weten waar sommige haatreacties vandaan kwamen.

Skynet had wel de mogelijkheid om een teller te installeren maar die telde inderdaad, maar dan enkel het aantal views. Die teller bleek dan ook nog een valsspeler aangezien hij je eigen bezoekjes ook meetelde en dat nummer interesseerde me niet.

Luc vond de oplossing: “Statcounter”. Zoals de naam zegt was dit meer een statistiek. Echt handig vond ik de vermelding van de zoektermen waarmee mensen op mijn blog kwamen.

Het blog verhuisde, Statcounter kwam mee. Tot Google er zich ging mee bemoeien en besloot dat het vermelden van die zoektermen eigenlijk een schending van de privacy van de zoekers was. Sindsdien kon ik nog enkel de zoektermen zien van bezoekers die geen google-account hadden.

Het was op te lossen hoor! Ik kon een plugin installeren: “Google Analytics”. Eerst dacht ik “foert“. Enkele jaren later, nu enkele maanden geleden, ging ik het eens proberen. Het was me te omslachtig en bovendien bleek het ondertussen alweer aangepast en krijg je helemaal geen zoektermen meer te zien, behalve dan

Ik gaf er de brui aan. Nogmaals: “foert“.

Statcounter? Ja dat stond daar nu ongebruikt. Tot ik het een maand of zo geleden nog eens opende. Het kwam nogal brutaal uit de hoek met:

Ad Blocked

We know you’re not here for the ads. However, this free version of StatCounter is made possible by advertising revenue. Please consider whitelisting StatCounter in your ad blocker or upgrading to an ad-free version for just €4 a month. Click Here.

Over lef gesproken! Zij laten zich ringeloren door Google, waardoor ze minder -in mijn geval helemaal niet meer- interessant zijn en dan gaan zij vertellen wat ik moet aanpassen?

Weet je wat ik aangepast heb?

Page 1 of 13

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén