Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat wel en niet te doen

Okee! Okee! mske heeft dat ook al gezegd. Zo als ze het eens op haar heupen krijgt. Zo als ze zich bekocht voelt. Of bedot. Dan zegt ze ook wel eens: “dat er nu maar genen enen ne koffer met vijftig miljoen voor mijn voeten verliest want …” Ze besluit dan met wat ze dan niet zou doen.

Maar eigenlijk vindt mske dat niet écht. Ze zegt dat maar. Want een nuchtere mske denkt eigenlijk eerder aan de eigenaar van dat geld. Niet dat ze daar zo met die eigenaar gaat zitten inzitten. Als die dat kan verliezen wil dat zeggen dat die dat heeft. Maar ze denkt aan wat die eigenaar zou gaan doen. Iemand met zoveel geld heeft de mogelijkheid om dat geld terug te vinden.

Ze zou er trouwens geen euro durven van uitgeven met het gedacht dat dat geld gemerkt zou kunnen zijn.

Eergisteren keken ze naar het begin van de film: “A simple plan“. Daar vinden ze vier miljoen in een zak in een neergestort vliegtuig. “Ik kijk niet meer” zegt mske want zwangere vrouwen en gevonden geld en een vermelding van die ene dat hij vroeger wel gelukkig was … mske had al visioenen van zenderkes in die zak en van zoekende maffiamannen en van vermoorde zwangere vrouwen.

Dat was het dus niet. mske heeft de uitleg gelezen.

Wat mske wél zou doen is dat geld naar de blauwe mannekes brengen en er op staan dat ze de gebruikelijke 10% vindersloon krijgt. En 10% op vijftig miljoen, dat verdien je ook niet zomaar in één twee drie …

Previous

Beschermd: Bizar

Next

Het is zelfs niet juist als het juist is

6 Comments

 1. Je kunt er wel op staan, maar volgens mij is het geen verplichting, dat vindersloon..en mensen die zoveel geld hebben dat ze het zo slordig kunnen verliezen, staan er meestal niet om bekend dat het altruïsten zijn…dus als je een bloemetje krijgt zal het al veel zijn hehe.
  Ik denk eigenlijk nooit zo na over dat soort dingen…ik zie wel wat ik doe al het me gebeurt hehe…maar als ik een tientje op straat vind gaat het wél in m’n eigen portemonnee…wie gaat er naar het politiebureau als ie een tientje verloren is? ik niet..dat beschouw ik letterlijk en figuurlijk als verloren dan.

 2. Als het zoveel zou zijn zou ik ook wel een percentje ervan willen…Eerst maar ‘ns afwachten of het me wel overkomt

 3. bea

  Zoveel geld vinden…welk een ezel zou dat verliezen?? Een bankovervaller? Puh, dan hou ik het want het is ook niet van hem

 4. Ik zou me ongemakkelijk voelen als ik zoveel geld zou vinden! En dan allang blij zijn dat ik het aan die blauwe makkens kan afgeven ,maar dan zou ik toch een heuse verklaring willen ondertekenen dzoadt ze niet moeten afkomen dat ik een miljoentje zou achterover geslagen hebben. Alles tellen verdorie!!’k zou het wel eens plezierig vinden om zoveel geld door mijn handen te zien gaan,hahaha!

 5. makkens moet makkers zijn ! en nog een foutje dzoadt =zodat! Dat komt van de opwinding om zoveel geld eens te zien

 6. 10% van een groot bedrag, daar zou ik zeker meer dan tevreden mee zijn
  ik denk dat soms als ik ergens ben waar het heel druk is (gentse feesten of zo) als iedereen nu eens een halve euro zou geven aan mij, t is voor niemand veel en uiteindelijk zou ik een schoon bedragske hebben toch

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d