Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In het verkeer moet men alert zijn

Een mens heeft vijf zintuigen. Enkele daarvan zijn niet nodig om veilig over straat te lopen, enkele daarvan zijn noodzakelijk. Volgens mske is horen daar ook bij.

Ze zeggen dan wel dat elektrische auto’s zo gevaarlijk zouden zijn omdat ze geen geluid maken. Maar als mske al die met hun koptelefoontjes op ziet, denkt ze toch dat die ook niks horen.

Hoe dikwijls dat mske al gedacht heeft dat dat gevaarlijk is. Dat ze dat op zetten op de bus of op de markt of daar waar veel gekwek is en weinig verkeer, tot daar toe. Maar het verkeer moet je horen.

Deze week was het zover. En al was het dan niet in onze contreien, mske zei toch: “ziede nu wel“.

Previous

Ze hebben het vlaggen

Next

De afwezigen hebben ongelijk

9 Comments

 1. bea

  Het is inderdaad beter als je het verkeer hoort. Koptelefoontjes kunnen dus gevaarlijk zijn in dat geval. Net als die auto’s waarvan je het geboenkeboenkmuziek 4 straten verder nog hoort.

 2. Ik ben het volledig met Bea eens, soms vraag ik mij af of die auto’s waarin de muziek zo luid staat dat je ’t in je huis kan mee zingen nog horen dat er een ziekenhuiswagen moet passeren of dat er iemand toetert. Tja die koptelefoons voor vele is het onmisbaar geworden maar ik betwijfel toch ook of het zo goed is. Ik ben vorig jaar zelf aangereden door een auto met alle gevolgen vandien. Sindsdien weet ik 1 ding héél zeker je kan nooit voorzichtig genoeg zijn, zo’n ongeluk kan de rest van je leven bepalen.

 3. Met koptelefoons op in het verkeer rijden, daar komen ongelukken van. En dan is het: Maar allez, hebde gij mij nie gezien?!

 4. ohja die oortjes hé
  k denk dat zelfs bij de treinen, die gastjes horen toch niet of er omgeroepen wordt dat je op een ander spoor moet zijn of zo
  en als ze joggen of fietsen horen die toch ook geen auto’s, of iemand anders die in nood is
  ik vind dat als je buiten komt je je oren moet openhouden
  misschien verbieden zoals de sigaret maar das beetje te erg hé

 5. Er zal toch moeten opgetreden worden zoals ze lang geleden die draagbare radios verboden op de openbare weg. Toen liepen de jongens met zo’n radio in de hand rond en oortelefoons bestonden nog niet.Hoe groter de “draagbare ” radio hoe cooler (al bestond dat woord nog niet). Het werd verboden op straat muziek te laten spelen en ook op het strand. Oef want tijdens de zomermaanden kon je bijna niet meer tegen elkaar spreken op straat en op het strand!!
  Het is toch al te erg dat mensen verongelukken omdat ze oa het verkeer niet meer horen door die oortjes !!

 6. ms

  Zolang die enkel zichzelf in gevaar brengen vind ik niet dat er moet opgetreden worden, door officiële instanties dan, want ik het het niet zo begrepen op dat betuttelende.

  Als hun domheid anderen in gevaar brengt, dan is het wat anders.

 7. wanneer brengen ze zichzelf in gevaar en wanneer anderen! Dat is maar de vraag.In dat ene geval was het meisje alleen slachtoffer ,maar wat als de trein zou ontspoord zijn (dat zou hier natuurlijk wel straf zijn)en er treinslachtoffers waren?

 8. Het mag natuurlijk ook niet te hard staan, maarja dat is voor iedereen anders.

 9. Hm..vriendlief rijdt op zijn motor met …oordoppen in! Om zijn gehoor te beschermen is dat een must! Het is dan ook belangrijker dat je goed kijkt zegt hij…maar ik vind zelf ook wel dat het handiger is als je ook goed kunt horen. Ik maak zelf geregeld mee dat ik met m’n ene dove oortje bijna door fietsen aangereden word omdat ik ze totaal niet heb horen aankomen. Ik wilde dat ik eenvoudig mijn oortelefoontje uit kon doen..véél veiliger!!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: