Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zonnige donderdag in de herfst

Je afspraak is afgelopen en je stapt naar de bus. Daarnet toen je arriveerde had je de twee cafeetjes gezien daar aan de bushalte en dus wil je nu een koffietje gaan drinken en zo meteen even naar achter, want dat is ook nodig.

Je komt aan het ronde punt en omdat je toch nog haast een uur hebt tot je bus, loop je gewoon met het voetpad mee rond dat rond punt. Dat ene cafeetje is een frietkot maar waar je binnen kan zitten. Alleen … het gaat pas om halfvijf open.

Wat verder dan maar het rondje van het rondpunt volgen. Daar brandt toch licht in dat café. Maar als je tegen de deur duwt gaat ze niet open. En dan lees je op het schoolbord dat daar ter garniering staat: “alle dagen open vanaf 8u … behalve op donderdag”.

Gelukkig kan je dan in het bushokje zitten en zit er een zonneke zodat je je boek kan nemen en wat lezen.

Wanneer dan uiteindelijk na drie kwartier de bus er aan komt en je na nog eens drie kwartier bus aan het station arriveert is het de hoogste tijd om eens 40 eurocent te gaan spenderen en om een colake uit de automaat te halen want ondertussen is het wel hoogdringend en plakt je tong aan je verhemelte.

Previous

De afwezigen hebben ongelijk

Next

Frappant!

6 Comments

 1. bea

  Kan gebeuren, soms zit het niet mee En thuisgekomen snelsnelsnel naar van achteren??

 2. Soms heb je niet meer nodig dan zon.

 3. ‘k mag het niet gedroomd hebben dat ik zolang moet wachten om naar achteren te kunnen gaan,ik zou intussentijd al achter een struik verdwenen zijn….

 4. Dat moet een spannend boek geweest zijn, om zo lang te kunnen wachten!

 5. ms

  @ Bea: nee, tijdens de tussenstop tussen de twee bussen in ’t station.

  @ Magda: een rond punt met lintbebouwing. De enige plaats waar struikskes stonden was achter het buskot, maar dat waren dan de struikskes van de man die net zijn gras aan het afrijden was.

  @ Ariadne: zo spannend dat ik mijn bladwijzer telkens maar twee pagina’s verder stak om zeker te zijn dat ik die bus niet zou laten voorbij rijden.

 6. Waar bestaan die cafeetjes van ?? en die ene…dat die op de ‘dag dicht’ van de ander niet langer opengaat…is toch extra verdiensten? Snap daar niks van!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: