Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een snee of twee

Slow was het beu om altijd te sukkelen bij de aanschaf van zijn gilettemeskes, zo beu dat hij besloot in het vervolg wegwerpspul te kopen. Dat deed hij. Na enkele keren had hij een snee in zijn gezicht en hij grommelde er op los. Dat dat wegwerpspul wel spul was, dat dat dan wel sneed maar niet schoor en dat ze dat wegwerpspul noemden omdat het enkel goed was om weg te werpen.

Hij bracht er van een ander merk mee.

Gisteren stapten ze van hun fiets aan het station. mske schrok. Slow zag er uit als een halloweener, maar dan echt, geen ketchup of rode verf. Zijn ganse kin vol. Ze zei hem dat hij eens in de spiegel moest gaan kijken, maar in de sanitaire voorzieningen in Landen hangen geen spiegels. mske heeft het dan maar voorzichtekes zelf weggehaald met wat moederkeszalf op een zakdoek.

Ik heb toch altijd gezegd dat mske kattenmanieren heeft.

Previous

De halloweeners

Next

Een niet zo vriendelijke gedachte

10 Comments

 1. Hihi..dat was nou eens een Vlaams woordje dat ik metéén kon begrijpen..!

 2. ms

  Ik had er voor alle veiligheid toch maar de link aan gehangen.

 3. bea

  Wat een mooi woord voor iets wat anders maar viezig klinkt

 4. En die link had ik voor de zekerheid nog maar aangeklikt ook…om te zien dat ik het deze keer toch echt metéén goed begrepen had!

 5. De gilettemeskes van tegenwoordig zijn soms echt brol… Kan me de ergernis van Slow indenken…

 6. hihi, mijn kinderen vertelden me laatst pas dat ze dat vroeg zó vies vonden als ik dat deed :-/

 7. ms

  Ik vond dat ook vies vroeger als mijn moeder dat deed. Bij mijn kinderen heb ik dat dus niet gedaan.

 8. blèkes moederkeszalf . Dat deed mijn moeder ook.Maar ik heb dat niet bij mijn kinderen gedaan en ook niet bij de kleinkinderen. Maar ja nood dwingt soms hé!En allemaal de schuld van die gilettekes.We leven wel in een wegwerpmaatschappij maar daarom kunnen ze toch wel een beetje deftig spul maken.

 9. ms

  Hadden we nog tijd gehad was ik wel mee geweest naar de sanitairen. Maar daarvoor onze bus laten rijden was wel een beetje onnozel.

 10. oooh, moederkeszalf, lang geleden dat ik dat woord nog gehoord heb, maar dat is voor zoveel goed

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: