Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles maal drie

Zo soms, als mske de kranten leest en dan voornamelijk de reacties valt het haar op dat die reacties dikwijls gewoon een herhaling tot in het oneindige zijn, zoals we het vroeger al eens zegden. Met “waar gaat de wereld naartoe “en in wat voor een wereld leven wij nu” slaan ze je om de haverklap om de oren. En ze wijzen met het vingertje voor alles wat fout gaat. Ze weten altijd wel een schuldige te vinden. En ze zagen en zeuren.

Maar als je dan bekijkt dat we sinds kort met 7.000.000.000 zijn en als je dan gaat berekenen met hoeveel we waren op je geboortedag, dan trek je toch wel even grote ogen. mske deed dat toch. Want mske verzuchtte soms ook al eens dat ze nooit nog ergens alleen konden zijn of ze zei al lachend dat ze gestalkt werden.

En dan vragen ze zich hier af hoe het mogelijk is dat er nog mensen zijn die overvallen plegen en er mee wegkomen. Er staat altijd wel de ene of de andere die het gezien heeft. Maar daar hebben we het niet over.

Terug naar die bevolkingsexplosie. Is het niet normaal als de wereldbevolking verdriedubbelt dat er daar onder ook meer criminelen zitten, meer zotten, meer psychopaten en dat ziektes ook veelvuldiger voorkomen?

Vroeger, in de middeleeuwen bijvoorbeeld, dan regelde de natuurlijke selectie dat zelf. Dan brak er wel ergens één of ander epidemieke uit, zoals de pest maar nu is er medische wetenschap.

Nu ja, kort gezegd, is het niet normaal dat, als er meer mensen zijn er ook meer gezaagd en gezeurd wordt, maar zagen en zeuren stijgen blijkbaar sneller dan de wereldpopulatie? Eigenlijk zou men bij het opstellen van een rasstandaard voor de mens, als karaktertrek, mogen vermelden: “sjagrijnig”.

Previous

Der achter kommen der nognognog …

Next

Geef ons heden …

12 Comments

 1. Spreek voor jezelf hè!

  Nog geen 3 miljard waren er toen ik geboren ben…en tja..zo’n lief kindje was er nog nooit en dus kreeg men hoop en fokte flink door…hahahahaha!

 2. ms

  Ik spreek niet voor mezelf, ik was een zondagskind.

  Ik spreek over al dat gezeur en gemekker en gezaag. En niks is goed en vroeger was het beter.

 3. Tot welk ras behoren dan de mensen die niet sjagrijnig zijn

 4. ms

  Bloggers?

  Eigenlijk zou dat er moeten bijstaan: “sjagrijnig maar er zijn uitzonderingen”.

 5. Ah ja..men rent achter elke rage aan die zich voordoet, verklaart een ieder die blijft doen wat ie gewoon leuk vindt voor achterlijk en komt dan na een tijdje tot de conclusie dat alles vroeger beter en leuker was..hehe..komt me bekend voor! Maar een mens moet inderdaad altijd wat te klagen hebben lijkt het..anders komen ze de dag niet door!

 6. Ewel ik klaag niet en ze moeten niet zeggen dat het vroeger beter was:geen centrale verwarming ,geen stromend water,kleren waar de wind doorwaaide in de winter,schoenen die niet waterdicht waren en geen tierelantijntjes van eten .Overal te voet of met de fiets naar toe( ’t zal daardoor zijn dat ik nu nog altijd graag fiets,ahum )en nam je de tram of trein dan moest je goed ingeduffeld zijn want verdorie het was er niet comfortabel of warm…En dan zijn er pipo’s die durven beweren dat het vroeger allemaal beter was…waar zaten die toen het allemaal zo veel beter was?
  En die aangroei van het bevolkingsaantal ? Er waren niet zoveel vrijetijdsmogelijkheden en het gevolg was… vroeg onder wol met alle gevolgen….Kijk maar eens naar die landen waar ze ook nu niet veel ontspanningsmogelijkheden hebben….rijen kinderen !!!
  Overbevolking? Mijn vader zei altijd ” de natuur regelt zichzelf wel” Is het niet zo? Kijk maar eens naar de overstromingen,aardbevingen en ziekte explosies om de oorlogen ook niet te vergeten..
  Dus wees allemaal gelukkig dat je hier nog rondloopt en dat die “zagers” maar oorverdovend zwijgen.
  Dit gezegd zijnde ga ik eens een lekkere namiddag “sjauwelen” zoals Fotorantje!

 7. ms

  Juist, al nemen wij nog de fiets en de tram en de metro en de bus en de trein, maar inderdaad, die stellen zijn niet meer te vergelijken met vroeger, toen je ook nog derde klas had en waar je op houten oncomfortabele banken mocht zitten en waar, volgens mij, geen verwarming in was.

  Centrale verwarming hebben wij hier ook niet (met dank aan de mannen van de gaas), maar nu hebben we toch dubbele beglazing en inderdaad betere huizen.

  Die rijen kinderen van vroeger die compenseerden de vroege sterfte van veel kindjes. Dat is nu ingedijkt door de medische wetenschap.

  Ik weet alleen dat, toen het vroeger zoveel beter was, er ook waren die serieus een zaagske konden spannen.

  Het valt nu alleen meer op omdat ze zelfs in de gazetten mogen komen zagen. Allee ze noemen dat dan wel reageren of hun mening zeggen, maar ja …

 8. Bloggers … beslist een goed antwoord ! *grinnikt*

 9. Ja inderdaad derde klas in een trein en bij iedere houten bank een deur die je vanbinnen enkel open kreeg als je het raampje liet zakken en buiten aan de hendel trok !!Wat een gedoe om te kunnen uitstappen. En vòòr de trein vertrok liep de conducteur langs al die deuren en sloot het hendeltje . Als het geklak gedaan was ,dan pas vertrok de trein met een langgerekt tuuuuut en veel stoom spuitend. Maar koud dat het tijdens de wintermaanden in die trein was !!Ik krijg er nog rillingen van!!
  “Zagen” zullen wel altijd bestaan al was het maar om zich interessant voor te doen.Sommige vrouwen klagen steen en been dat ze geen geld hebben om hun kinderen op te voeden, maar ze lopen rond met geverfde haren,lange gelakte nagels en nog een sigaret in de mond toe!!Ik snoer zulke mensen altijd de mond.

 10. Vroeger deed natuurlijke selectie idd zijn werk.Nu probeert men iedereen in leven te houden en ook in arme landen zoveel mogelijk kinderen in leven te houden. Aan de ene kant begrijp ik dat natuurlijk wel, maar aan de andere kant werk je daar de natuurlijke selectie mee tegen waardoor wij met overbevolking komen te zitten. En in de landen waar er zowiezo al te weinig eten was gaat er nu in verhouding nog minder eten zijn.

  De natuur wordt helemaal uit zijn balans gehaald en vroeg of laat gaat dat ons duur komen te staan.

 11. ik ben nooit sjagrijnig! dat kan ik nu echt wel eens van mezelf zeggen sie

 12. ahja en die naturlijke selectie bestaat toch nog, overstromingen, aardbevingen,…

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: