Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gewoon Ella

Soms zou je de gazetten ook tussen het papier en de muur plakken. En dat omdat zij een standpunt als voor waarheid gaan verkondigen en dat dat dan niet strookt met ondervindingen die wij zelf hebben.

Als mske leest dat alle meisjes een prinses wilden of willen zijn, dan fronst ze. Want zij heeft die droom nooit gehad. Ze heeft het namelijk niet zo begrepen op prinsen.

Maar nu komen ze af dat het al over een echt prinsessyndroom gaat en dan bedenkt ze een antwoord dat Ella onlangs gaf toen iemand haar “prinses” noemde.

Ze zei: “geen prinses, gewoon Ella”.

Previous

De Maya’s

Next

Een post over de post

12 Comments

 1. Heel juist van Ella..laten we maar gewoon doen hè..en dat stukje in die krant…schromelijk overdreven lijkt me hoor..ik heb wel nichtjes die gek zijn op alles dat roze is en ook de prinsessen van Disney enorm mooi vinden in die jurken..maar dat wil toch nog láng niet zeggen dat ze opgroeien tot leeghoofdige mensen die alleen naar uiterlijk kijken? Mijn oudere nichtjes bijv. zijn het roze prinsessenstadium allang voorbij en zijn hele leuke verstandige meiden geworden.

 2. tssss, en daar dan een boek over schrijven. Mijn prinsessen (what’s in a name) zijn realistische jongedames aan ’t worden, eentje wou zelfs heel lang een “jommetje” zijn, en die prins? Ze zijn heel tevreden met een doordeweekse Han en Cedric en Robin, en geef ze maar een lange broek en trui, fier op hun stevige stapschoenen, haar in de wind

 3. wat ik nog wou zeggen: mogen sprookjes nu ook al niet meer? Straks mag er écht nièts niets niets meer (

 4. Míjn prins kwam trouwens op een zwarte motor..hehe..véél stoerder dan 1 zo’n pk-tje!

 5. ms

  Ella heeft één keer gezegd dat ze een prinses was. Dat was toen ze besloot dat ze in de hoge kinderstoel wou blijven zitten, nadat wij vertelden dat we die misschien zouden boven zetten.

  Ze zit er trouwens nog in.

  Wat sprookjes betreft, toen ik kind was, las ik ze wel. Ik heb mijn sprookjesboek stuk gelezen. Het is pas toen ik begon na te denken wat er nu juist verteld werd dat ik er kritisch ging tegenover staan.

  Daarom juist dat ze niet mogen verboden worden – wat is me dat nu? Als alles voorgekauwd wordt, gaat niemand nog kritisch denken.

  Wat mij wel stoort is dus dat die kranten alles interpreteren en hun interpretatie als nieuws gaan publiceren.

 6. Nou, Ella denkt wél al zelf, dat is duidelijk… Goed bezig!

 7. bea

  Het prinsessyndroom!! Waar halen ze het?? Straks gaan kinderen niet meer mogen spelen. Pfff…als er geen ellende genoeg is om de gazet mee te vullen dan schrijven ze zoiets.
  Gevat antwoord van Ella

 8. Sloef goede avond…

  het zijn geen prinsen meer zoals weleer…maar toch oppassen, want ‘ fairetalesgirl ‘ in haar te smaken blog is toch in de ban van hare ‘ prins ‘ ! Zo zie je maar ! Fijne groetjes )pepino

 9. Sloef goede avond bis…

  het moest wel ‘ FairYtalesgirl ‘ zijn , waarvan akte ! Fijne groetjes )pepino

 10. Als oma van 4 kleindochters lijkt dit artikel toch wel serieus overdreven. Ze groeien er vanzelf uit, uit de roze – k3 – prinsessenperiode met of zonder speelgoed kroontje.
  Mvg

 11. geweldig!

 12. Wat de gazetten allemaal niet verkondigen om toch maar de aandacht te trekken!! ‘k heb deze avond nog Peter Pan voorgelezen aan de kleinzoon.Hij lijkt wel wijs genoeg om te weten dat het maar een verhaaltje is en ondertussen geniet hij er toch van en ik zie hem niet in de huid van Peter Pan te kruipen.Straks mogen de kinderen niet meer fantaseren!!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: