Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sjakosjendragers gezocht

Het is lang geleden dat we het nog eens over de feestzaal hadden. We gaan daar iets aan doen.

Eigenlijk was op een zeker moment het probleem in die mate opgelost dat het geen probleem meer was. Heel af en toe was er nog eens een onverlaat die het ’s nachts op een brullen zette maar meestal was de dreiging dat de lawaaimakers zouden opdraaien voor elke klacht uit het dorp voldoende.

En toen werd het echt stil. We hoorden hier en daar wat fluisteren over cateraars in slechte papieren. We lazen van alles en nog wat in de gazetten over die slechte papieren en het viel op dat er minder feesten in de feestzaal waren.

We waren er al zodanig aan gewend dat we vrijdagavond opkeken omdat, jawel, de ganse straat werd volgeparkeerd op legale en niet legale wijze. Tot daar toe, als ze ’s nachts maar niet lallen.

Zaterdag voormiddag toen Slow en mske terugkwamen zagen ze het glas. Een sjiek wijnglas dat zomaar naast onze poort in de goot lag.

Dat is niet de eerste keer dat we een glas vinden. Een paar jaar terug vonden we zo een kriekglas op onze berg, we wilden er naar verwijzen maar vinden het posteke niet terug. Erg hoe we die dingen verloren leggen.

Terug naar het wijnglas van nu. Wat kan je nu met één wijnglas doen? Terugbrengen? Ge zijt een beetje zot zeker? Of een grote sjakosj meenemen naar het dorpsfeest? Dus … als er iemand met een sjakosj, of beter twee iemanden met een sjakosj, mee willen naar het dorpsfeest …

Maak er daar maar drie van, want Slow wil geen sjakosj.

Previous

De gekste dingen in het midden van het veld

Next

De verloren voorwerpen

6 Comments

 1. Sloef goede middag…

  zolang ge er met uw blote voeten intrapt , gaat het nog !Ik herinner mij dat het vroeger de gewoonte was om ergens in de één of andere afspanning een zeldzaam glas mee te smokkelen,maar wat moet ne mens daar mee aanvangen ?Zou dat nog gebeuren ? Fijne groetjes )pepino

 2. ms

  Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik heb ook meestal geen sjakosj. En die keer dat ik vroeg om iets te kopen, kreeg ik het.

 3. é’n glas is geen glas. Dus moeten het grote sjakosjen zijn om naar het dorpsfeest te gaan.Misschien gebruiken ze dan diezelfde glazen en dan heb je er toch al eentje!
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook eens een glas meegenomen heb bij de heropening van een café waar we elke vrijdag na het werk met collega’s naar toe gingen. Maar het was zo’n mooi glas met de naam van de zaak ingegraveerd ” de babbelaar”en ik denk dat die avond de cafébaas niet veel glazen moest afwassen!!

 4. Haha..op nieuwjaarsdag vind ik hier doorlopend glazen..bierglazen, longdrinkglazen..maar tot nu toe nog geen wijnglas hahah! Maar één glas kun je toch ook gewoon gebruiken? Niet iedereen drinkt toch altijd tegelijkertijd een wijntje? Ik heb hier wel meer enkele wijnglazen hoor..kan mij het schelen, ik doe niet zo moeilijk hehe.

 5. ms

  Dat stààt niet bij het tafeldekken.

 6. Ik drink niet alleen wijn aan tafel hoor hehe..gewoon lekker op de bank voor de tv lust ik ook wel een glaasje!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: