Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Textiel verven

Lang geleden is het, zowat in de hippietijd toen de zelfgeschilderde t-shirts mode waren. Motieven kreeg je door er geld of voorwerpen in te binden en dan in de verf te stoppen. mske deed daar niet aan mee. mske doet nooit mee aan een algemene hype want dan heeft iedereen zo een shirt en dan hoeft zij dat niet.

In die tijd zei moe dat het verven van kledingstukken al een oude zaak was, dat de mensen vroeger hun kleren verfden als ze een andere kleur wilden. Ze kochten dan niets nieuw maar stopten ze in de verf.

Nu heeft mske toch twee bloeskes, nieuwe van 2006. In mskes ogen zijn dat dus nieuwe. En die hebben alle twee een beetje verblekingsverschijnselen. Maar nu vindt mske dat toch zo een toffe bloeskes dat ze overweegt om ze ook eens bij te kleuren.

Blijkbaar is textielverf nu een modeartikel want voor de prijs van de verf zou ze al bekanst zo een topkes kunnen kopen. En dan is de vraag nog zeer of die verf wel echt houdend is.

Het is toch wel iets met mske en haar conservatisme. Van iets waar ze zich goed in voelt kan ze haast geen afstand doen.

Previous

Een vingerpuzzel

Next

Verkeerde reacties

7 Comments

 1. Hehe..ach ja..met azijn en zo erbij..dat houdt wel hoor..heb dat zelf ook wel gedaan, maar vond het resultaat toch nooit echt mooi..de originele kleur blijft te zien, dus het zouden echt witte shirts moeten zijn wil je de kleur krijgen die op het verftinnetje staat!
  Groetjesss!

 2. Heb dat ook eens ne keer gedaan MS-ke, zo’n verfbeurt gegeven aan iets dat o zo lekker zat en nog redelijk nieuw was . Alles lukte me aardig !!! Zout in de wasmachine gedaan, verf erin, kledingstuk erbij, en toen ik het eruit mocht halen, was alles geverfd, alleen het sierstiksel niet,Pfffff, dat vloekte met de rest … Kledingstuk als het gedroogd was, uiteindelijk meegeven met ‘spullenhulp’, en dat verven … sindsdien niet meer gedaan.

  Succes !

 3. Sloef goede middag…

  dat is iets voor mijn kleinzoon Sam, daar zit kunstenaarsbloed in ! Fijne groetjes )pepino

 4. Mske ik raad het je ten stelligste af. Het resultaat is nooit wat je verwacht. Het groen is niet mooi groen ,het rood ook niet mooi rood …en als het al eens lukt dan is het resultaat lamentabel. Ik deed het eens met een nieuwe lange broek van mijn man . Die had er saus op gemorst en had er niets beter op gevonden om het te willen uitwrijven en uitwrijven . Gevolg een bleke plek. Ik verfde die bleke broek in donkerbruin.Het verven op zich was prachtig gelukt… maar dat donkerbruin was meer een schijtkleur.Dus broek naar de knoppen en dure verf gekocht maar geen resultaat .Mske, koop maar een paar nieuwe bloesjes ,straks zijn er solden :1kopen en 1 gratis!

 5. bea

  Ik heb er eens aan gedacht om een oude, goedzittende jeans weer donkerder te kleuren maar ik was als de dood dat die kleurstof mijn volgende was ook zou bijtinten, je weet maar nooit. Niet gedaan dus.

 6. En zeer waarschijnlijk was die bleke plek nog steeds bleker dan de rest? dat heb ik weleens gehad ook..de boel geverfd om van bleekwatervlekken af te komen, maar die vlekken waren nog net zo hard te zien. En die stiksels die niet meegeverfd worden..dát ook..het wordt er meestal echt niet mooier op hoor.

 7. mizzy ,inderdaad waar de vlek was was de kleur ook lichter en de naden waren donkerder. De broek is onmiddellijk weggegooid, ik durfde die niets eens aan spullenhulp geven )

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: