Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De generatie van nu

Je kan natuurlijk niet over alles commentaar gaan hebben al heb je er wel een mening over, maar zo soms kan mske dan zo een opmerking maken. Dat deed ze vorige week.

Ze had al wel gezien dat er veel boeken over zwangerschap handelen, al veel boeken over geboortes, maar ach, wie zou zich daaraan storen als je het aantal kookprogramma’s en -boeken eens bekijkt.

Maar toen mske een artikel las waarin ze het hadden over de babylag, toen zei ze: “hoe kregen ze dat vroeger toch voor elkaar?”

Want toen kregen de mensen ook kinderen en ze lazen geen boeken op voorhand. Die kindjes huilden ’s nachts ook en dan hadden ze een bleiter.

Waren die moeders toen niet moe? Want indertijd was dat inderdaad voor de moeder, die in de dag nog de was en de plas, de strijk en de kuis voor haar rekening nam.

Vroeger kwam dat natuurlijk allemaal niet in de gazet en dat is nu misschien precies het probleem.

We zullen er maar van uitgaan dat elke generatie zijn deel zagers en klagers heeft zeker?

Previous

Goed om weten

Next

Zij die het boeltje belazeren

5 Comments

 1. Tja..mijn moeder had dan nog vaak een paar kleintjes tegelijk, dus overdag af en toe een dutje doen als baby slaapt ( zoals m’n zussie weleens deed), zat er voor haar ook niet in. En echt vroeg naar bed gaan deed ze ook niet hoor…dus ja..hoe deden ze dat vroeger?? ze vonden gewoon dat het erbij hoorde..en tegenwoordig willen de mensen (bijna) allemaal kinderen maar wel met zo min mogelijk last ervan..en dat gaat nu eenmaal niet.
  ‘Kinderen zijn hinderen’ luidt het gezegde..so deal with it!

 2. Sloef goede avond…

  zo kunt ge het stellen en vroeger waren er zo geen aanbiedingen en trouwens hadden we daar geen centen voor ! Fijne groetjes )pepino

 3. Gettie

  Ah, maar die moeders hadden ook geen glossy tijdschriften waarin stond wat ze allemaal nodig hadden of moesten doen om gelukkig te zijn, met bongobonnen en week-end wegjes.Die hadden enkel “kerk en leven” en “theilig paterke” en boekske van kav met jaarlijks een gratis mis met kerstmaal, en daar teerden die weer een jaar op en kwamen gelukkig thuis met een vergiet gewonnen bij de tombola.
  Feit is wel dat in een groot gezin, de oudsten mee instonden voor de oppas (opvoeding) van de jongeren. Als ik wou gaan wandelen met een klasgenootje als 13 jarige, zei mijn ma vaak : “pak de kleintjes ook mee of je blijft hier”.

 4. Mijn ma zei altijd, wij waren met zes kids (helaas ééntje vroeg overleden), maar mijn Ma zei altijd, dat de oudste van ‘de vijf,’ de jongste mee hebben grootgebracht. En ik … ?

  geloof haar …

 5. Ik heb geen boekskes nodig gehad om mijn drie kinderen op te voeden en bij ieder pijntje van de kinderen holde ik niet naar de arts.En moe zijn kort na de bevalling dat is nog geen postnatale depressie. Het gezond verstand is tegenwoordig dikwijls zoek bij de opvoeding van kinderen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: