Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wie is de volgende?

Onze wereld heeft al meerdere hoge beschavingen gekend, waarvan er al een paar ten onder zijn gegaan. Die beschavingen hadden een hoog gehalte aan kunst, kennis, wijsgeren. Maar dat wil niet zeggen dat alle mensen die in die periode leefden of in dat land of werelddeel, deel uitmaakten van diegenen die hun beschaving zo groot maakten. Je zal daar ook wel mindere lichten gehad hebben. Kijk maar naar het Romeinse Rijk! Daar was een zot die Rome in brand stak om er een gedicht over te kunnen maken.

Iedereen voelt aan zijn ellebogen waar we naartoe willen? Wel, bij de Maya’s zullen er ook wel zulke klungels rond gelopen hebben. Ik ga er nu van uit dat de Maya’s ook een kalender van twaalf maanden hadden want anders zie ik niet hoe ze de dag van gisteren zo specifiek konden benoemen. Dus, als er nu een of andere Maya middelmoot een beetje de pseudo geleerde wou spelen moet die toch tot de bevinding gekomen zijn dat het cijfer 2 het hoogste was dat hij kon gebruiken in zo een soort eeuwigdurende kalender.

Twee, jawel, want drie kan niet als er maar twaalf maanden zijn, er is geen dertiende maand behalve in sommige firma’s dan. En na een beetje gegoochel tovert die een cijfer uit zijn hoed: 21122112. Dat is pas een magisch getalleke. Ik denk dat we binnen 100 jaar net dezelfde cirque gaan meemaken omdat er dan ene gaat zeggen dat ze zich nu vergistten. Maar ja, dat maken wij toch niet meer mee.

Of was het misschien het zoontje van de wiskundige die op de Mayagazet wat tekentjes aan het zetten was en nog niet verder dan twee kon tellen?

Als de Maya’s echter goed wisten dat de wereld zou stoppen te bestaan, zouden ze dat dan niet echt duidelijk gezegd hebben in plaats van daar zo wat geheimzinnig te gaan doen?

mske probeert zich te herinneren hoe dikwijls zij het einde van de wereld al zou meegemaakt hebben moesten al diegenen, die dachten teksten van vroeger met een doemscenario juist te interpreteren, gelijk gehad hebben.

Previous

De oplossing

Next

Water!

6 Comments

 1. Vaak genoeg denk ik! En in 2000 zouden alle pc’s op hol slaan..ja jaaaa! Ze zeggen maar..maar ze krijgen er alle labiele mensen wel mee van slag..wie weet hoeveel zelfmoorden er weer gepleegd zijn gisteren? Wie weet had die jongen die daar in Amerika om zich heen schoot wel last van het doemdenken? ik vind het erg zulke dingen.

 2. ms

  Ik vraag me gewoon af, waarom bij al die vorige voorspellingen, er niemand heeft gezegd: “maar neen! Dat kan niet! Volgens de Maya’s is dat pas in 2012”.

  Ik vind dat dat zo precies een beetje georchestreerd begint te lijken.

 3. Het is niet eens voorspeld door die Maya’s joh..het is maar hoe malloten interpreteren wat ze lezen. Vandaar ook al die vorige keren dat de wereld zou ‘vergaan’..dan lezen ze iets in de bijbel, daar staat zat dubieuze stuff in die voor meerdere uitleg vatbaar is en interpreteren ze het als zou de wereld vergaan. Allemaal onzin.

 4. ms

  Wel ja, dat is het net. Het zijn -volgens mij- de eigenste malloten die telkens opnieuw beginnen. Is het deze keer niet juist, dan volgende keer wel.

  Dus zijn ze maar met die kalender van de Maya’s op de proppen gekomen nadat die vorige voorspelling niet juist bleek te zijn.

  Die van Nostradamus wordt ook altijd maar uitgesteld.

 5. Dag MS,

  Toch al wel een paar keer dat ik het van horen zeggen heb
  En zoals missD schrijft gingen de pc in 2000 allemaal stuk gaan doordat die dat jaar met de drie nullen niet gingenaanemen!!! belachelijk maar een mens is er toch mee bezig, niet?
  Wens je warme feesten
  Lieve groetjes annemarieke, x

 6. Toen ik nog een kind was, was er een liedje, ik weet niet meer wie het zong maar nog wel dat het op elke kermis of dorpsfeest werd mee gebruld , en dat was” den dertigste mei zal de wereld vergaan, maar terk het je niet aan, maar terk het je niet aan want we zijn nog hier en maken dus plezier.”enzo verder.
  Ik was dat vergeten, maar mijn moeder niet, gisteren zong ze er een stukje van dat ze nog kenden

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: