Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bij gebrek aan derde koning

Volgens de traditie zou je met driekoningen een boon in een koningentaart moeten stoppen en diegene die de boon in zijn stuk heeft is die dag koning.

Eerstens vindt mske het niet nodig om nog maar eens taart te gaan zitten eten zo kort na kerst en nieuwjaar. Vervolgens is het een beetje eigenaardig dat men op driekoningen maar één koning zou kiezen.

Uiteindelijk valt driekoningen op zes januari maar aangezien de jonkheid van deze familie vandaag huiswaarts keert hebben ze hier gisteren al driekoningen gevierd met een stapel pannekoeken en twee koninginnen.

mske had ooit voor elk een kroon meegebracht en die konden ze dan gisteren opzetten. Ella had haar kroon mee naar huis genomen, dus hebben Amke en Ella maar een papieren exemplaar geknutseld, waardoor er een koningin met een scheve kroon aan de tafel zat. Dat kon de pret niet drukken … integendeel!

Omdat Amke en Ella vandaag naar huis gaan en gezien ze nogal vroeg de bus moeten nemen, had mske maar een flinke kwak beslag meer gemaakt, met het idee van rap te ontbijten en geen gedoe te hebben met boterhammen en dergelijke.

Het werden boterhammen en dergelijke … de pannekoeken waren op!

Previous

Plits! Plets! Alles nat!

Next

Efkes de kindjes naar huis gebracht

2 Comments

  1. Pannenkoeken als ontbijt … Zaalig!

  2. Hehe..ja wat wil je..zo koninklijk eten met een kroon op..dat blíjf je gewoon trek houden hè!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: