Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Railcatering

mske deed het dus. Ze ging in Gent St. Pieters bij Starbucks binnen, dronk twee zjatten koffie en bekeek het assortiment. Geen oploskoffie te zien.

Dus vroeg ze het maar. Het meisje wist niet van oploskoffie maar stelde voor er even de manager bij te halen. Zo vroeg op de morgen had mske daar eigenlijk niet veel zin in, ze had meer zin in gezellig koffiedrinken zonder praatjes.

Bovendien begon mske dan te twijfelen of het op die trein dan wel Starbucks was geweest.

Ze ging thuis maar eens googelen en op Wikipedia vond ze het al, al weten we niet hoe lang dat nog op Wikipedia gaat blijven staan.

We quoten dus maar efkes het stukske dat het meest belang heeft, voor ons dan.

Railcatering is een van de formules van NS Stations Retailbedrijf voorheen bekend als Servex. De Railcatering is een cateringdienst waarbij stewards op verschillende treintrajecten van de NS onder meer koffie, thee en chocolademelk serveren. Het werk is op uurloonbasis en een vervanging van de originele catering op de trein met karretjes die gestopt waren in 2003. De stewards lopen met een rugtas met gekookt water en een bak met een aantal koeken en candy bars. De Railcatering is gestart in oktober 2005 en opgezet door Dennis Evers. Per 15 december 2010 heeft de railcatering Starbucks VIA koffie en andere producten in het assortiment.

We vonden nog meer, bij Railcatering zelf.

Dus volgende opdracht voor mske! Op één van die treinen een koffie kopen en aan Snelle Jelle, of hoe hij ook heet, vragen of ze de verpakking krijgt. Het kan toch niet zijn dat die oploskoffie enkel en alleen op Nederlandse treinen te koop is.

Previous

De sergeant

Next

De stoelen

3 Comments

  1. Ik ben woensdag ook in Gent St. Pieters bij Starbucks een koffie gaan drinken, niet vroeg op de morgen maar in de laten namiddag. Na een bezoek van het pasgeboren zoontje van onze pleegzoon in het HZ van Gent, we hadden nog halfuurtje voor de trein naar Antwerpen.

  2. het is inderdaad starbuckskoffie die in de trein verkocht wordt hoor
    alleen is die niet in nederland/belgie/europa in de starbucks verkrijgbaar.

  3. Ik heb op vakantie altijd espresso-oplos van Nescafé..héél lekkere oploskoffie hoor..en overal verkrijgbaar.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: