Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Duur de comprenuur

mske wou die morgen dan maar efkes het station van de stad opbellen, gezien er op de stopplaats toch niemand aanwezig was. Het ging niet.

Dus heeft mske maar even haar belkrediet nagekeken. Er stond nog 4.95€ op haar gsm. Ze heeft er 15€ bij gestort en belde het station waar een computerstem haar zei dat ze daarvoor naar het nationale nummer moest bellen.

mske belde dat nationale nummer waar ze te horen kreeg dat de treinen niet reden, de reden waarom de treinen niet reden en ook dat ze een bus kon nemen om 23.33u op 7 minuten lopen richting binnenstad, maar als ze een vroegere of een latere bus wou, dat niet hetzelfde busnummer en ook niet dezelfde bushalte was.

Het telefoontje heeft geen vijf minuten geduurd en toch kreeg mske een sms op haar gsm dat haar belkrediet lager was dan 3€.

Het heeft mske dus meer dan 17€ aan telefoon gekost om te weten hoe ze er op één bepaald uur konden uit geraken.

mske wist dat het maar 4km was van het evenement tot aan het hotel en ze zouden dat wel efkes gaan lopen want dat is precies de afstand van ons station tot hier. Dat doen ze dikwijls genoeg, maar nooit met hun koffers. Bovendien kenden ze noch de weg naar het station, laat staan het hotel. Maar daar was een fietssnelweg naast die spoorweg en die zouden ze dan wel volgen.

Na verloop van tijd echter, een mens is toch al een hele poos aan het werk op zulk moment, wou mske eigelijk een taxi bellen.

Ze hebben niets van dat alles gedaan. Ze konden meerijden met iemand die ook die richting uit ging.

Previous

Een begrijpelijke reden

Next

Vogels aan de beurt

1 Comment

  1. Huh? 17 euro voor 5 minuten bellen? met mijn prepaid krijg ik bij elke grensovergang zo’n smsje, dat het 42 cent per minuut is om vanuit het buitenland te bellen..dat lijkt me ook iets schappelijker..wat is daar misgegaan vraag ik me af? Zelfs als het zo’n duur nummer is kost dat toch nooit meer dan 1,50 per minuut?
    Een fietssnelweg..nog nooit van gehoord..maar het lijkt zo ook wel wat nieuws te zijn hè..met zo’n feesttent daar aan het einde..net geopend?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d