Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Deactivatie … nú!

Ik weet niet of ge het weet, ik wist het ook niet, maar nu weet ik wel. Als je in het buitenland bent, of zelfs niet altijd, werkt de uitgaande skynetmail niet. Dan moet je de uitgaande mailserver aanpassen of je moet maar met gmail gaan mailen.

Dat is dus niet echt een probleem.

Phising, dat kennen we allemaal ondertussen, zou ik zo denken. Het verbaast me dan ook dat er nog mensen zich laten vangen.

Maar toch keek mske efkes raar op, de laatste keer dat ze in Nederland haar laptop opende, want daar vond ze volgende mail:

Uw mailbox is tijdelijk gedeactiveerd

*Dit is een automatisch gegenereerde e-mail*

Beste Skynet gebruiker,

U heeft uw mailbox quota overschreden! Op dit moment heeft u 95% van uw quota in gebruik. Uit voorzorgsmaatregelen is uw mailbox tijdelijk gedeactiveerd.

Klik op de onderstaande activatielink om uw mailbox te heractiveren.

Activatielink

Let op: Het niet heractiveren van uw mailbox kan tot permanente deactivatie leiden.

Bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Skynet Postmaster

 
mske dacht dan wel direct: “jaja, dat zal wel” ze heeft toch efkes het mailadres van de afzender bekeken.

Diezelfde afzender heeft haar de dagen daarop verwittigd dat ook haar Bpost-rekening en haar BNP Paris Bas rekening geblokkeerd werden. Dat valt toch op zoiets? Het verbaasde haar dan ook dat die phisers maar blijven proberen.

Previous

Terwijl ze toch bezig was

Next

Op een woensdagmiddag …

3 Comments

  1. Straf hé ! Hier verschijnen ook nog steeds regelmatig van die mails van banken in onze mailbox. Recht deleten die handel is de enige goede oplossing en zeker nergens op klikken…

    Amuseer jullie Mske … !

  2. Goeie genade beginnen ze nu al met je mailbox ! Eerst was het je bankrekening ,dan de visakaart.In het begin mailde ik naar mijn bank ,en die zouden maatregelen treffen. Ik heb er niks van gemerkt,ik blijf maar van die mails ontvangen. Het enige wat ik nu nog doe is deleten.

  3. Het blijft oppassen geblazen hè. Ik vraag me toch af wanneer er eens adequaat opgetreden gaat worden tegen dit soort criminaliteit..kan toch niet zo door blijven gaan?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: