Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niks te moeten

Iedereen die mske wat beter kent, weet dat je bij mske niet kan aankomen met: “je moet”. Het antwoord is standaard. Het gaat: “ik moet niks”.

Nu krijgt ze van tijd tot tijd ook elders wel zaken die ze zou moeten. Zoals bijvoorbeeld: “dat is een film die je moet zien” of “dat boek moet je echt gelezen hebben”. Resultaat? mske keek nooit naar ET noch naar Jurassic Park en wat ze over …

Oh jee! Oh nee! Nu blijkt toch dat ik dat al zo een beetje beschreven heb toen ik het over Fifty Shades of Grey had. Oh jee! Sakkerdee!

Nu dus weer. Eerst hadden ze het over vakantiebestemmingen gehad die te te overwegen zijn voor 2014. Maar het was pas toen ze nog een stapke verder gingen en ze vertelden welke vakantiebestemmingen ze moest zien dat ze zei: “ik moet niks”.

De vakantieplannen krijgen hier stilaan vorm, je mag niet te lang wachten, dat zagen we vorig jaar, maar over hoe en waar, daar gaan we het nog niet over hebben.

We gaan niet zeggen: “daar moeten jullie nog op wachten” want jullie moeten ook niks. Maar als wij het niet zeggen, zullen jullie niet anders kunnen zeker.

Previous

De kattenhemel

Next

Niet goed bezig

3 Comments

  1. Ah ja.. dat zal voor reisbestemmingen ook wel weer zo zijn.. dat je dingen gezien móét hebben.. ook reden voor mij om daar dan absoluut niét heen te gaan! Zit je daar tussen allemaal mensen die zich dingen op laten dringen.. hehe!

  2. “moeten is niet thuis” is ook een goed antwoord, wat mijn toen kleine dochtertje verstond als “moeder is niet thuis”. ’t Kind zal zich afgevraagd wat moeder daarbij doen, als een kleine uk zich sowieso al dingen afvraagt

  3. Ik heb een hekel aan het woord “moeten”. Je kunt het zo mooi vervangen door “willen”. Het klinkt toch mooier “wil je dit of dat eens doen”,dan “je moet dat doen”. En als het niet anders kan, hangt het er ook af hoe je “moeten “uitspreekt.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: