Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

John Luther

Ooit, in een niet zo ver, maar ook niet zo heel recent, verleden, was er een nieuwe politieserie op de buis. Slow en mske keken. En telkens bij een nieuwe aflevering werd mske boos om iets wat ze zag. En op een zeker ogenblik zei ze: “ik kijk niet meer”.

Vorige week ergens zei Slow: “KRO geeft Luther terug uit” en “ik zou wel willen weten hoe dat afloopt” en “jij wou dat wel niet meer zien”. Dat wist mske ook nog wel, maar ze kon nu niet zo precies meer de vinger leggen op het punt dat haar boosheid opwekte. Dus keek ze mee.

Slow programmeerde want het kwam nogal laat. mske zocht het even op internet. Ze wou eigenlijk weten hoe lang dat zou duren. En ze zag dat de episodes eigenlijk 2 aan 2 gegeven werden zodat ze telkens een verhaal afrondden.

En toen ze naar Luther keek wist mske ineens weer waarom ze ooit was boos geworden al begreep ze dat nu zo goed niet meer. Dat betekent dat bepaalde kwetsende zaken toch meer tijd nodig hebben om te helen dan een mens zelf voor mogelijk houdt.

Ze keken dus naar het eerste seizoen, drie afleveringen die er eigenlijk zes waren. Ze keken naar het tweede seizoen, twee afleveringen die er eigenlijk vier waren.

En toen wilden ze naar het derde seizoen kijken … en dat ging niet. De opname wou niet starten. Ze keken dus maar naar de volgende aflevering en konden niet volgen, want nu hadden ze daar blijkbaar toch die afleveringen niet samen geperst zodat Slow en mske enkel de eerste van de vier niet zagen.

Die morgen belde Slow naar Belgacom TV, want niet opnemen is niet opnemen en ze zijn zo ooit al eens de laatste aflevering van een feuilleton gemist en eens een film en nu deze Luther dan. Eerst dacht Slow niet te bellen. Hij zei: “wat gaat dat uithalen?” mske dacht dat die van Belgacom misschien ging kunnen zeggen op welke manier ze die aflevering wél konden zien. Dat konden ze niet.

Maar Slow en mske zijn wel tevreden over Belgacom, al klaagt iedereen steen en been. Want die deden wél iets, Slow en mske krijgen een compensatie. Misschien vertellen we daar ooit meer over, misschien ook niet, maar nu zijn we met Luther bezig.

Uiteindelijk is mskes antipathie voor Luther verdwenen. In die mate dat ze waarschijnlijk de reeks gaan bestellen, want Slow zou die wel graag hebben.

Of mske dan nog gaat meekijken? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Previous

Pakkende verhalen

Next

De show van het eind van het jaar

6 Comments

 1. Ik ken het verhaal niet maar ik kan wel zeggen dat wat ze ook van Belgacom mogen zeggen wij hier altijd een uitstekende service hebben gekregen. Zeker in het begin dat we digitale TV hadden: Niet enkel telefonische hulp maar ook techniekers aan huis om de kinderziektes te verhelpen. En ik kan gerust nog een paar positieve dingen opsommen.

 2. Goh toevallig.. die serie hebben wij hier de afgelopen weken dus echt wel met veel plezier bekeken.. wij gingen er speciaal voor zitten! ( wat mij zelden gebeurt voor een tv-serie). Vond die man bijzonder sympathiek.. vooral toen ie niet meer zoals in de eerste afleveringen steeds zo door het lint ging.. vond dat helemaal niet bij die man passen, beetje vreemd in de rol geschreven.
  Was echt bijna teleurgesteld toen het gisteren de laatste aflevering bleek te zijn geweest!

 3. ms

  Dat was dan ook de rede waarom ik niet meer verder wou kijken indertijd.

  Zoals gezegd, bepaalde dingen vereisen een langer afstandsperiode.

 4. Gettie

  Hier ook een fan, alhoewel ik een paar keer tussen mijn vingers door heb gekeken, flauw kieken dat ik ben hahaha. (wel als excuus dat ik alleen thuis was en het redelijk laat werd uitgezonden)

 5. ms

  Ik kijk niet tussen mijn vingers! Ik steek mijn vingers in mijn oren.

 6. Gettie

  Eens samen naar de kinepolis gaan? Wellicht moeten we maar 1 kaartje kopen voor ons 2. hahahaha.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: