Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bolle(n) van Zwolle

Bij het lezen van mizz D’s oneindige wandeling en zoutloze oliebollen bij de oliebollentocht wou mske toch reageren zeker en iets vertellen.

Maar ik zei: “ow ow ow! Niks van!” Ze wou zeggen dat minder geslaagde dingen toch ook fijne herinneringen worden. Zo was er het verhaal van de gehaktballen. En ik zei: “dat vertel ik wel op ons blog”.

De gehaktballen dus. Het is al een hele poos geleden en daarmee bedoelen we in dit geval al langer dan een jaar, zelfs langer dan anderhalf jaar.

Het was op een avond bij één van de evenementen. De kok had gehaktballen gemaakt, grote gehaktballen, groter dan mske ze ooit at. Je moet rekenen dat mske met haar beide handen zo net rond één bal kon. Ze heeft dat niet geprobeerd, met al dat warme bakvet er aan, maar toch …

mske had haar mes op de gehaktbal gezet en wou snijden. Dat ging niet. mske dacht: “straks breekt dat mes” en toen ze dan aan haar tanden dacht zei ze: “ik eet het ding ook helemaal niet op”.

mske maakte de bedenking dat, als ze de bal tegen de muur keilde, er twee mogelijkheden waren:

 • de bal ging dwars door de muur,
 • de bal kaatste terug.

Dat heeft ze ook niet geprobeerd. Zie je ons mske al met gehaktballen gaan gooien …

Maar denk je dat ze nog alles weten wat ze elders gegeten hebben? Neen hoor, maar die gehaktballen … die vergeten ze niet. Als die ter sprake komen wordt er massaal gegrinnikt.

Foto: stilstaand beeld uit een opname van Luc: Zwolle, Museum De Fondatie – 10 november 2013.

Previous

De show van het eind van het jaar

Next

De vlag en de lading

6 Comments

 1. Hihi.. ja meestal onthou je de rare of negatieve dingen het beste hè! Dat is met vakanties ook zo.. die met de meeste ongelukjes of het slechtste weer komen altijd weer langs in de verhalen.. die fantastische waarbij alles mee zat zelden.
  Maar het is echt Nederlands volgens mij, die grote gehaktballen.. jullie eten meer van die kleintjes door de tomatensaus en zo hè? En vaak is alleen de buitenkant wat harder hoor.. krokant gebakken zal ik maar zeggen.. bij een grote bal duurt het wat langer eerdat ie van binnen ook gaar is hè. Eenmaal doorgesneden had je er vast van gesmuld!

 2. ms

  Nope! De dappersten der dapperen wisten achteraf te vertellen dat ze er beton in gegoten hadden.

 3. Rundergehaktballen.. die zijn altijd veel te droog!

 4. Wist je trouwens dat er een ‘bolle van Zwolle’ bestaat? da’s voetbalkeeper Piet Schrijvers.. werd later ‘de beer van de Meer’, toen ie bij Ajax ging keepen.

 5. ms

  Jawel, dat wist ik. Slow vertelde me dat en ook van “Lek van Pec” en dat van “de beer van de Meer”.

 6. ’t Was andersom ja.. hij was éérst de beer van de Meer en daarna de bolle van Zwolle en het lek van PEC hehe. Later is ie als trainer ook nog de Kolos van Oss geweest, maar toen dat niet zo goed ging werd ie de Flop van TOP hahahaa!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: