Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Producten ouder dan wij

Toen ik een prentje wou zoeken voor dat vertelselke over die dreft zei mske dat ze zich herinnerde dat dreft vroeger ook al sterk gepromoot werd voor de zachte handen.

Ze had dat gezien, als kind, in haar moeders “Het Rijk der Vrouw” en zij dacht altijd wel dat dat was om de te vermijden dat iemand de afwas maar een ambetant kluske zou vinden maar allee, dat is haar gedacht.

Het prentje dat zij zich herinnert leek eerder op een mini stripverhaalke. Iets over: “kijk eens wat ik bij de manicure ontdekte?”

En toen herinnerde ze zich dat ander ministripverhaleke ook nog. Dat van Colgate. Maar ja, Het Rijk der Vrouw was een Nederlandstalig boekske en de prentjes die we vinden zijn allemaal in het Engels.

Previous

Dreft en Dreftje

Next

Zwemmen is sportief

2 Comments

  1. Hehe.. da’s ook toevallig.. schreef van de week nog bij Lies over de ‘ring van zelfvertrouwen’.. van de Colgate-reclame van vroeger!
    Zo zie je hoe alles verandert met de tijd hè.. tegenwoordig nemen mensen écht de tijd niet meer om zo’n heel stripverhaal te lezen.. en de reclames op tv worden weggezapt!

  2. Oooh.. nog méér toeval.. zag net in het motorrijdersbondsblaadje een oude jaren50-reclame over die bond.. óók zo’n zwartwit-strip! Dat was toen blijkbaar echt wel héél erg in dan!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d