Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het avontuur van Bruur

Broer krijgt op 10 april een smske, waarin staat dat hij en Schoonzusje op zaterdag moeten klaarstaan met hun valieske met propere sokken, proper ondergoed en hunnen tandenborstel.

Op vrijdag morgen krijgt Broer drie smskes, van onbekende afzenders deze keer. Die zeggen alle drie hetzelfde: “Guy van voor en Raf van achter”.

Gezien de afzender van dat eerste smske staan Broer en Schoonzusje klaar op zaterdag met hun valieske. Ze worden opgepikt en bij een bekend cafeetje afgezet waar ze een envelop krijgen. Ze mogen twee degustaties nemen maar ze moeten wel op tijd op een bepaalde bus zitten.

Broer en Schoonzusje doen dat. Op die bus liggen twee kussens, twee giraffenkussens. Broer spreekt er zowaar de chauffeur over aan en vraagt of die daar al liggen van bij het depot. “Maar neen” zegt de chauffeur “die liggen daar pas van twee haltes vroeger”. “Maar” vervolgt de chauffeur “die dat die daar gelegd hebben, zitten nog op deze bus” en hij wijst naar achter waar twee jonge gasten zitten.

Terwijl die bus rijdt komt één van die gasten naar Broer en vraagt: “meneer, mag ik u wat vragen?” Hij vraagt: “hoe krijg je een giraf in een 2 pk-ke?”

“Ah!” zegt Broer “Gi van voor en Raf van achter”. “En Broer krijgt weer een enveloppeke waarin gemeld wordt dat de plannen veranderd zijn, dat ze moeten afstappen aan een bepaalde halte. En, staat er nog expliciet bij, dat ze die kussens in hun valies moeten steken en hun valieske niet mogen vergeten.

Broer en Schoonzusje stappen af. In het bushokje ligt een clochard met blote voeten. Daar staat een bordje: “sokken a.u.b.” Broer pakt de sokken uit het valies en geeft ze aan de clochard, die hem terug een envelopke geeft. Deze keer met een boodschap in puzzeltaal die ik niet meer van buiten ken. Maar ze moeten wel de aanwijzingen volgen van oranje op blauw.

Broer, die bij de scouts is geweest en een goed spoorzoeker is vindt alras het juiste spoor en zo komen ze bij een oranjeblauw personage terecht die hen een restaurant binnenstuurt waar een trouwfeest aan de gang is. Maar dat is niks want er is voor hen een tafelke gereserveerd, niet bij dat trouwfeest natuurlijk.

Aan dat tafelke zit een vroegere collega van Broer, waarover hij toch al meerdere keren had gesproken en had gezegd dat hij die toch nog eens ging contacteren, met zijn vrouw. Die ex collega geeft hem ook een enveloppeke, waarin Broer’s autosleutels zitten en de vermelding dat de auto op de parking staat.

En na het eten willen ze afrekenen en ze krijgen een enveloppeke. En daar stak een briefke in waarop stond: “vandaag geen rekening”.

Ik vind dat een raar verhaal. mske niet, die heeft hier tranen gelachen toen Broer het vertelde. Mensen! “Jamaar Sloef!” zegt ze dan “Broer was jarig op 10 april!”

Wat heeft dat daar nu mee te zien allee? Azo een stoten op zijne leeftijd!

Previous

Tes possen!

Next

Nog smaller

6 Comments

 1. Oooh wat een orgineel veerjaardagsgeschenk ! Broer heeft zich vast en zeker niet verveeld

 2. Ik verwachtte dan eigenlijk nog een laatste enveloppeke met een hotelovernachting erin.. hebben ze al die tijd voor niks met hun proper ondergoed lopen sjouwen?

 3. ms

  Dat is wat men noemt: een rookgordijn.

  Ken je dat niet?

 4. Hehe.. jawel.. maar omdat die tip van die gi en raf en die sokken ook zo van pas kwamen, is dát wel een beetje een los eindje!

 5. Wel een geschenk om niet te vergeten. Maar van wie was het idee, en wist hij echt van niets want ik zou het zaakje niet vertrouwen.

 6. ms

  Gezien de afzender van dat eerste smske …

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: