Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koffer is kaduuk … Eindelijk!

Het ging van kwaad naar erger met de koffer. Het werd zo erg dat ik dreigde: “Rol! Rotding of ik koop een andere”. Maar zeggen en doen … een zee van verschil.

Ik kreeg er een lamme arm van, van dat ding en ik stelde me voor dat de mensen me vreemd bekeken zoals ik moest sleuren om die steenezel vooruit te krijgen.

Op een stuk parking, net voor ons doel, ik had net even met mijn linkerhand de koffer verder gebold, wisselde ik weer naar rechts toen ik een relatief luide krak hoorde. “Er is één van de wielen afgebroken” zei Luc. Niets was minder waar. Die vier tegendraadse wielen zaten nog steeds op hun plaats onder die tegendraadse koffer.

Lang stonden we er niet bij stil en we vergaten het voorval.

Die avond toen ik de koffer openmaakte, zag ik de scheur. “Ik zal hem herstellen met duct tape” zei Luc, waar hij niet verder op doorging. Ik peins dat mijn blik boekdelen heeft gesproken. Duct tape? Never! Jamais de la vie!

Ik heb een nieuwe koffer, blijkbaar moet je die spinners noemen, gekocht. Dat vond ik pas een goede oplossing. Ene met dubbele wieltjes en expandable, wat vooral voordelen heeft bij de terugkeer van de evenementen. Al vrees ik dat dat voordeel niet lang een voordeel zal zijn. Mezelf kennende zal ik al snel die expandable gaan incalculeren bij mijn aankopen.

Die koffer heeft één nadeel. Hij is niet grijs of sober van kleur. Hij heeft zebrastrepen. Ik kan het nog niet geloven dat ik een koffer kocht met zebrastrepen. Maar zoals Luc zei: “de kleur heeft toch geen belang als de koffer maar goed is”.

Previous

Het reisadvies van de NMBS

Next

Het kassaticket is geen gazet

4 Comments

 1. bea

  Een streepje Duck tape was goedkoper geweest
  En ‘expandable’ is handig maar de portemonnee zal het ook gewaar worden….dju, ben precies in een zuinige bui

 2. jawel ik denk dat ook, als de koffer maar doet waarvoor hij gemaakt is
  rollen en bollen met dat ding

  je schrijft erg leuk, met plezier gelezen

 3. Gettie

  Ben je met de kaduke koffer nog eerst thuis geraakt?Of heb je hem in den vreemden achtergelaten?

 4. wij vinden zo’n streepjeskoffer net super leuk die vind je zo overal terug

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d