Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat zeggen ze? Gemakkelijk?

Ik had een forsythia gewild, maar dat kwam er maar niet van. Ik zou die dan maar gaan kopen. Toen las ik dat het weggegooid geld is om die te gaan kopen aangezien afgeknipte takken toch zo gemakkelijk wortel schieten als je ze maar in vochtige grond stopt.

En ze staan hier nu eenmaal verwilderd. Dus liep ik op een avond, met mijn snoeischaar in de aanslag, richting forsythia hier wat verder. Nu echt gerust voelde ik me toch niet. Die struik staat er dan wel verwaarloosd bij, maar het grondstuk -dus ook de struik- is toch van iemand.

Haastig knipte ik -knip knip knip- enkele van de meest overhangende takken af en repte me huiswaarts, waar ik ze onmiddellijk in de grond stopte en deze uitermate goed gegoten heb.

Een paar dagen later hebben ze die verwilderde struik uit de grond gehaald, op een remork gegooid en weggevoerd.

Denk je nu dat die knip knip knip takskes wortel hebben geschoten? Niks, niemendal. Ik giet en giet en houd vochtig en zo troosteloos heb ik er nog nooit takskes zien bijstaan.

Ik zal uiteindelijk toch een struikje moeten kopen, denk ik.

Previous

Zinkgaten

Next

Kom snel boeken

3 Comments

 1. bea

  Teveel vocht is mss ook niet goed, dan kon je ze evengoed in een vaas zetten tot ze wortels kregen. Ik zou er een takske uithalen om ne keer te zien of er al iets gaande is onder de grond, ge kunt nooit weten

 2. Gettie

  Dat is dan heel jammer hé. Zoveel energie in gestoken en dan vertikt het chinese vrouwtje om in de waas te gaan. Je hebt schrik gehad, je hebt je moeten haasten, je hebt de juiste plaats cq grond moeten zoeken in je tuin, water verbruikt, vriendschap geschonken aan de scheut in spe…. en dan laten ze je in de steek. Foei foei.

  ps. “in de waas” betekent hier dat de stek wortel gemaakt heeft. Is het in de waas? is hier een veel gestelde vraag. Verwarrend, want de waas is ook gewoon de was

 3. Je had ze beter in een vaas met water kunnen zetten, dan hadden ze waarschijnlijk wel wortel geschoten.
  Nu is de plant uitgebloeid, maar je kunt nog wel van dezelfde struik nieuwe takken knippen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: