Wat moesten wij nu absoluut op die rommelmarkt gaan doen. Wel, gezien onze reisbestemming, was er toch nog iets dat we graag hadden gehad.

We hadden er gezien in de sportwinkel, maar echt, eerlijk gezegd leek me dat maar niets. En ik had ze al op rommelmarkten gezien, zo goed als nieuw.

Rommelmarkt dus. En ja, bij die ene stand waren er een stuk of 5 à 6. Nieuwe, minder nieuwe en oude. We probeerden en Luc koos er ene uit die ik ook goed vond. Voor die prijs konden we niet bedrogen zijn. Terwijl we zo rondliepen bedacht ik dat dat allemaal goed en wel was, maar dat ik, terwijl Luc het ding gebruikte, er maar bij stond voor spek en bonen en stel, stel dat er inderdaad wat te beleven viel van korte duur …

We liepen, nadat Querida en Zoneke met de aaibare naar huis waren, terug naar het standje. Ik pakte ene die hetzelfde was als die van Luc. Die ging zo goed niet, hij was een heel stuk stugger. Ik pakte de nieuwe. Die was natuurlijk duurder. Dat kon me niet schelen. Hij was lichter en ik vond hem gewoon goed. “Daar zit een stuk los” zei Luc. Verduveld toch! Ik twijfelde. Ja kijk, als die kapot was zou ik hem niet genomen hebben, maar hij werkte goed.

De man in de caravan werd er bijgeroepen en die probeerde aan die onderste vijs …

Er daagde me wat, maar dat zei ik niet. Ik ging gewoon sip kijken terwijl Luc het maar had over dat los zitten en dat de tas er ook al niet bij paste en nog zowat.

Luc zei een prijs. Ik viel bijna plat achterover. Ik dacht: “die kerel gaat uit zijn dak”. Maar neen … “dat is goed” zei de man.

En wijle weg. Blijkt dat Luc dezelfde ingeving had gehad als ik, maar we liepen door, zonder omkijken. Stel dat die gedachten kon lezen.

Thuis haalde ik het minikompas eraf, draaide de schroef die er onder zat vast en zette het minikompas er terug op.

In een andere sportwinkel zagen we daarna andere, nieuwe. De nieuwe versies zijn natuurlijk veel kleiner en veel compacter en lichter dan die van ons, maar zo een kosten haast 200€. En wij waren gesteld. We hadden er twee voor een prijs die we hier niet gaan zeggen. Zoneke en Querida weten die wel.

“Goe gemarchandeerd 😀 ” smste Zoneke toen hij het hoorde.