Op een zeker ogenblik vond ik dat mijn sokken, die ik voor de evenementen gebruik, zo precies niet meer zo zacht waren als in den beginne. Natuurlijk was daardoor mijn aandacht daar op gevestigd en zodoende merkte ik bij elke wasbeurt dat het weer iets erger geworden was.

Ik had al gedacht ze eens met azijn te spoelen. Tja, azijn wordt zo voor van alles wat gebruikt: als ontkalker, als wasverzachter, als middel bij een muggenbeet, …

Natuurlijk liep ik nu niet met ganse dagen aan harder wordende sokken te denken, zeker niet omdat ik het bij het dragen niet voelde.

Op zo een regenachtige avond, zat ik met dit laptoppeke op schoot, zomaar wat te internetten en googelde op sokken met azijn.

Wat bleek? Het is niet azijn die mijn sokken kan redden, het is een patat. Geraspt weliswaar, maar toch …

Dus één van deze dagen stop ik mijn sokken met een geraspte patat in een emmer water tenzij ik ergens in de winkel bij de wasmiddelen een sokkenontharder zie staan.