Het eerste zee weekend had de weerkundige dienst droog doch fris weer voorspeld met maxima van 14°. Slow en mske gaan naar zee en nemen geen shorts mee want dat is “te” optimistisch. Ze zweten zich kapot.

Terug thuis laden ze de auto uit, ook de dikke coachjassen die normaal in de auto blijven liggen. Slow vindt dat die beter “als laatste” geladen worden, wat natuurlijk juist is.

Resultaat, ze vertrekken op het tweede weekend zonder jassen en hebben deze keer geen shorts nodig.

Méér nog, op O.H. Hemelvaart, dat de warmste dag van ’t weekend zou worden -waar halen ze het- stonden Slow en mske in Knokke en het was daar koud en bovendien regende het. Dus heeft mske zich daar een regenjas gaan kopen.

Nu ja, ze was niet echt duur, ze is winddicht en houdt regen tegen. Of ze de drasj national zou weerstaan weten we nog niet. Maar het ding is wel assorti met mskes nagellak. Goed zichtbaar dus. De jas blijft wel definitief in de caravan.