Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goed ruiken of een instinker

Bij mijn aankoop kreeg ik enkele staaltjes. Ik ben niet zo staaltjes gezind, het staat altijd zo rommelig op de badkamer, maar miniatuur parfum zie ik wel zitten. Die ene waar op stond dat het “pour hommes” was gaf ik aan Luc. Ik gebruikte het andere en vond die wel goed ruiken. Zo goed dat ik zelfs overlegde om die de volgende keer te kopen.

Ik ging dus googelen, gewoon kwestie om op voorhand een prijs te kennen (het is nogal affrontelijk om iets te vragen en dan tot de bevinding te kopen dat het stukken duurder is dan verwacht) en ik vond een website die dure parfums aanbiedt “tot 75% voordeliger dan de winkel‎”?

Ik vond het een beetje eigenaardig, vooral aangezien ik vele jaren geleden, Zoneke en Zus woonden nog thuis, zoiets had meegemaakt waarvan je achteraf pas te weten komt dat het niet snor zat.

We liepen in Brussel en uit een parfumwinkel kwam een man met een doos. Die sprak ons aan en zei dat het restanten waren en dat we die voor een gunstig prijsje konden kopen. In die tijd was er nog zo geen sprake van nepartikelen en oplichters. Dus Zus kocht zich een flesje parfum. We hebben ons ook nooit opgelicht gevoeld. Het product rook goed, het rook zoals het moest ruiken zodat we nooit argwaan hebben gehad.

Het is pas toen het allemaal zo in een stroomversnelling kwam dat ik bedacht dat dat waarschijnlijk een voorloper van de grote bedriegerij was geweest.

Begrijpelijk dus dat ik bij het zien van de website nu, bedacht:

Als het te mooi is om waar te zijn,
zit er waarschijnlijk een addertje onder het gras.

Toen ik erover wou schrijven, mét link naar de bewuste site, bleek die site toch verdwenen te zijn.

En dan zeggen dat ik aarzelde om het te schrijven, omdat ik er wel degelijk rekening mee hield dat ik spoken zag waar er geen waren.

Mannenparfum … tsss tsss tsss …

Previous

Het argument

Next

De vurige vos

1 Comment

  1. bea

    Mijn achterdochtige aard zou er ook voor zorgen dat ik twijfel aan de echtheid van het product. 10, zelfs 20% zou geloofwaardiger zijn. Maar een verdwenen site zegt genoeg. Of ik ben TE achterdochtig, kan ook

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: