Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Door de strot geduwd

Dat we de laatste jaren tussen de publiciteitsblokken door naar een film moeten kijken, daar kan iedereen waarschijnlijk wel over meepraten. Meer nog, de meesten onder ons zullen het er al over gehad hebben, wij ook trouwens.

Dus kunnen we het nu even over iets anders hebben.

Die zenders verstaan het namelijk ook om samen met de publiciteit hun eigen programmatie te promoten. Persoonlijk heb ik daar geen nood aan, ik laat het aan Luc over om op het internet te neuzen om zo te beslissen wat we uiteindelijk gaan bekijken.

Maar hoe dikwijls heb me al geërgerd bij het zien van dingen die ik niet wil zien. Hoe dikwijls heb ik al gezegd dat ik het programma wel zal bekijken als het me interesseert.

Eergisteravond was het weer zover. We keken naar een ietwat stompzinnige film op Joe TV. Onder normale omstandigheden zouden we die niet bekijken, maar de omstandigheden waren niet normaal en de film werd zes of zeven keer onderbroken en duurde in totaal twee uur.

Tijdens die onderbrekingen kregen we heel wat afschuwelijks te zien, als we zouden gekeken hebben natuurlijk, maar ik steek dan mijn vingers in mijn oren en kijk niet. Er staat een horrorfilm geprogrammeerd voor ergens deze week. Ik ben al geen horrorliefhebber en dat is een onderdrijving. Maar toch moesten ze een paar fragmenten van het onding door onze strot duwen. Ik zei deze keer niet: “als ik het wil zien, zal ik wel kijken”. Ik heb het al zo dikwijls gezegd dat ik gewoon kan zuchten om aan mijn onvrede uiting te geven.

Meestal geeft Luc niet veel commentaar maar nu wel. Het herhaalde vertonen van een fragmentje uit “Heroes van de Zeroes” werkte wat op zijn zenuwen.

En wat zei hij? Wel: “als ik het al zou willen zien, zal ik wel naar het programma kijken.”

Previous

Eet meer fruit

Next

Op de kusttram

2 Comments

  1. Het gebeurt nog zelden dat ik ‘rechtstreeks’ naar een film kijk. Ik neem die op, bekijk die wanneer het me best uitkomt, en spoel de reclameblokken en aankondigingen meedogenloos door.

  2. ms

    Dat doen wij ook … als we thuis zijn.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: