Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Woon daar eens

Ze verslikte zich bijna toen hij het zei. Neen neen, het is geen fout, het is bewust. Zij spreekt met haar vrouwenstem maar hij is de de tomtom. Dus ze verslikte zich en ik schoot wakker uit mijn gemijmer en zag nog net de naam weg flitsen. Ik wist dus niet wat ze daar zo snel afgeraffeld had.

Bij het terugkeren was ik er op tijd bij. Je zal er maar wonen, in de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan. Daar heb je toch ook twee lijnen voor nodig op een briefomslag.

Ik vroeg me af welke ouders hun kind Quarles hadden genoemd? Of betrof het soms een dubbele achternaam? En een jonkheer? Is dat niet de zoon van een baron?

Tijd om eens te googelen. Leerrijk?. Ik weet zo niet. Ik weet nu wel dat die ouders hun kind geen Quarles hebben genoemd, dat er drie burgemeesters waren en dat sedert 1992 Alexandre Quarles van Ufford met zijn nageslacht tot de Belgische adel behoort.

Maar naar welke van de drie burgemeesters is die laan nu genoemd? Nog eens naar google die geeft: Burgemeester Jonkheer Cypriaan Gerard Carel Quarles van Ufford.

Een geluk dat ze zijn voornamen ook niet in die straatnaam vermeldden, of onze tomtom was helemaal niet meer uit haar woorden geraakt.

Previous

Een agressief plantje

Next

Back to the right side of the road

1 Comment

  1. Hahaha, fantastisch toch!
    Altijd fijn om dit soort onbelangrijke dingen toch maar eens te googelen, een mens leert nog wat bij.

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: