Georges Simenon


[13 februari 1903 – 4 september 1989] 

Georges Joseph Christian Simenon werd in Liège geboren. Op zijn zestiende begon hij een journalistieke loopbaan bij de Gazette de Liège. In 1922 verhuisde hij naar Parijs en werd er een schrijver van populaire fictie. Hij schreef onder verschillende pseudoniemen. In 1931 publiceerde hij zijn eerste boek waarin inspecteur Maigret voorkwam.
 
Boeken
 
Hij schreef zoveel boeken dat we de lijst hier niet kunnen plaatsen en ons gaan beperken tot doorverwijzen naar Tout Georges Simenon.
 
mskes commentaar
 
Simenon is best te lezen, maar hoe meer men leest, hoe meer men tot de bevinding komt dat het toch altijd op het zelfde neer komt. Dus hangt het er van af wanneer en waar men wil lezen. Met de griep in bed en/of op een trein zou je er wel meer kunnen van lezen dan als normale leeshobby. Dan is eerder aan te raden om een selectie te maken die tekenend is voor Simenon’s ganse werk.

Wat denkte daarvan?