En maar roepen! En maar bluffen! Hoeveel ze aan Tsunami hebben gegeven. En wat lees je over wat ze doen met het geld voor Tsunami? Niks! Baby 81? Daar moesten de ouders zelf een DNA laten doen en zelf een advocaat nemen. Is het niet om zulke situaties op te lossen dat die ganse hulp bedoeld was? Ach neen, die was bedoeld voor instanties, zodat die weer dik konden gaan doen met het geld van de brave burgers die gaven voor andere brave burgers.

En als je dan zegt: “en de mensen van hier?” en “weer een dakloze doodgevroren” of die arme vrouw die doodgeslagen is? Dan krijg je als antwoord: “dat is hun eigen schuld” en ze wassen hun handen in onschuld. Er zijn er bij wiens eigen schuld het is, maar er zijn de anderen! Die te fier zijn om op het OCMW te gaan bedelen. Of die het vertikken dat weer een instantie hun geld in handen krijgt en in hun plaats beslist wat ze er mogen mee doen!

En we zijn er deze week op het forum nog over bezig geweest. Want als je geeft en je geeft geld kan het zijn dat je geld geeft aan de verkeerde of het kan geweigerd worden want er is nog altijd de fiere mens, die liever sukkelt dan zich te laten betuttelen.