Er lopen toch een bende dommeriken rond jà! Het lijkt wel of mensen nooit een situatie kunnen zien zoals ze ís. Altijd gaan ze net dat fragment er uit knippen dat het best in hun kraam te pas komt. Deze keer de bomen. Zodoende kunnen ze binnenkort nog voetpaden en voetgangers verbieden langsheen de openbare weg.

Veiligheid? Niks met veiligheid te maken! Daarmee is de voorsteller toch ook nog maar eens in het nieuws geweest.

Nog meer veiligheid? Kinderzitjes zijn het veiligst in het midden van de auto! Jawel hoor, een zeer gefundeerde studie heeft dat uitgewezen. En dat terwijl ze vroeger stelden dat kinderen in het midden sneller tussen de twee zetels door konden vliegen. Wat met meerdere kinderen? Stapelkes maken? Of is het ook weer een manier om uit te leggen dat het de mensen hun eigen schuld is als er met de kinderen wat misgaat bij een ongeval. Weer een rede om het bij de ene wel en bij de andere niet in hun eigen schoenen te schuiven?  En er zelf onderuit te schuiven …

En verder maar schande spreken over een Australiër die wel zijn 30-pack bier vastgespte maar niet de kleine die er boven op zat. Er zaten vastgegespte volwassenen op die achterbank ook hoor, maar het was toch veilig … de kleine zat in het midden. Het vastgegespte bier ook.