Toen Nichtje hier was en mske vroeg wat ze vandaag voor Broer’s verjaardag gingen doen zei Nichtje: “niks, de familie komt af”. En ja dat is waar ook, bij elke verjaardag kwam de ganse bende afgezakt om de jarige een afstraffing te geven waar hij of zij nog drie dagen niet goed van was.

Het scenario was voorspelbaar, ze kwamen binnen, moe duwde de zelfgebakken taart van 7 cm dik met 3cm crème au beurre, waarvan niemand wou eten, in mskes handen. Va zei: “zet de televisie eens aan” ongeacht hij wist dat mske anti-TV was en dat zeker heel asociaal vond als er bezoek was.

Terwijl ze dat stuk onbenul van een gateau ergens kwijt moest en de TV aanzette, kwam hij al aan met zijn steeds weerkerende grap van: “ik heb zeker een houten bakkes dat mij niks gepresenteerd wordt?” Terwijl moe al zaagde van: “geef mij een mes, ik zal ze zelf wel snijden”. mske at dan uit puur medelijden maar een stuk van dat baksel dat zo zwaar was dat je er drie dagen genoeg mee had.

De rest van het bezoek snasjelde ondertussen de lekkere dingen naar binnen en bovendien moest je va’s glas in het oog houden als je geen nieuwe sneer over besparingen of zoiets wilde incasseren.

mske kijkt op haar uurwerk! Het feest is in volle gang ten huize Broer.

Gelukkige verjaardag Broer, innige deelneming!