Het was 22 december toen we de kerstboom naar beneden haalden en optuigden.

Volgens traditie halen we die ook weg eens driekoningen voorbij is. Maar net zoals bij het opzetten, liep het weghalen vertraging op. Ik zou mijn schouder laten rusten. En net zoals bij het opzetten bedacht ik dat Amke en Ella misschien wel wilden helpen. Dus liet ik de boom staan tot dit weekend.

Langer vind ik echt niet kunnen, hier bij ons dan toch.

Gisteren hebben we alle kerstspullen weggehaald, t.t.z. Amke heeft de lege doos afgehaald. Ik heb de kaartjes opgeruimd, de spullen uit de boom gehaald, waarbij Luc heeft komen helpen en Ella heeft een doos naar boven gebracht.

De tweede doos en de boom hebben we bij de trap gezet zodat wie naar boven moest iets kon meenemen.

Ik weet het, het is een rare manier, maar het is toch opgeruimd geraakt.

En terwijl we dan toch bezig waren zijn de vogeltjes ook voorzien van zaadjes en pindanootjes. De mezenbollen en andere moeten nog even wachten, want volgens De Redactie moet je ze wel blijven voederen ook bij warmer weer maar moeten alle vetten wachten tot het kouder wordt.

Dat zou, volgens de weerberichten wel eens in de komende week kunnen zijn.