Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Siska

Vermits mske een voorkeur heeft voor Engelse politie feuilletons houdt Slow de TV strak in het oog.

Gisteravond echter was er een Amerikaans. Hm! Ervaring leerde mske dat die Amerikanen altijd veel gewelddadiger zijn terwijl ze minder oog hebben voor de finesse, maar ze hebben dan toch samen naar dat feuilleton gekeken.

En jà hoor. Een bende overvallers maakt het de winkeliers zuur en doodt voor de kick, een politieman gaat ondercover en wordt neergeschoten. Dat waren de eerste 5 minuten, inclusief de begingeneriek. Dan volgen 40 minuten afwachten in de kliniek, zich afvragen wat ze wel aan de pers moeten zeggen aangezien de neergeschotene zwart was en de schieter blank, wat over en weer geleuter over deze kwestie, de dood van de man en nog meer geleuter want nu heeft die blanke, de zwarte politieman gedood en niemand weet precies wat er gebeurd is.

De laatste vijf minuten, eindgeneriek incluis, rijden de twee makkers van de dode in een auto, horen een oproep, flitsen die winkel binnen, schieten de twee daders neer; ene is dood en de andere floept er maar ineens tussen dat ze op die agent geschoten hebben.

En toen dacht mske aan vroeger, toen ze naast de Engelse ook graag de Duitse Krimi’s zag en tot haar ontsteltenis kon ze niet op de naam komen van die ene … en ze dacht en dacht en Slow noemde alle bekende op zoals: “Tatort”, “Der Kommisar”, “Ein Fall für Zwei”, … en mske schudde maar neen, neen, neen …

Vanmorgen dacht ze er nog even aan en toen is ze toch maar aan de slag gegaan om die ene te vinden, de Duitser! En hier is hij. Het heeft veel moeite gekost, maar mske wist dat ze de naam zou herkennen als ze hem zag.

Previous

Mieren

Next

Die Mainzelmännchen

1 Comment

 1. 02-07-2005, 15:44:29
  Hm
  welke ontbreekt nog in je opsomming…Derrick? Der alte?
  http://littleangel.skynetblogs.be
  AV

  —————————————————————————–

  02-07-2005, 16:21:36
  Hm !
  Ik heb die dus gevonden op een site waar ze gecatalogeerd staan volgens ouderdom. Wél ik ben er zélf van geschrokken HOEVEEL er waren.

  Maar deze is een nogal recente !

  ms

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: