Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bakzwemmers

De eerste man sprong in het bad en zwom naar de overkant, waar hij heel bruut en geweldig draaide waarbij hij Slow bijna wegmaaide. En mske had een gevoel van onbehagen bij het zien van de allures van de man, iets ondefinieerbaar, iets dat zei: “gevaar”. Had Slow haar kind geweest, had ze gezegd: “kom hier zwemmen!”

Toen ze overzwom en Slow naar haar toe kwam, kwamen er nog minstens 7 mannen in het bad, die allen hetzelfde effect hadden. Die hadden allen een uitstraling die zei: “mijden als de pest”. En de vrouw die overkwam keek naar waar mske keek en bezag mske met eigenaardige ogen. En daarom zei mske: “potjan, wat een rare bende is dat?” en er kwam angst in de ogen van de vrouw en ze zei: “och ik zou meer kunnen vertellen maar dat doe ik liever niet”.

En mske die nooit vraagtstaart was, zwom nog maar enkele lengtes tot ze nog eens samen met de vrouw in het ondiep kwam te staan. En toen zei de vrouw: “die zitten allemaal in den bak en als ze zien dat je over hen bezig bent komen die af”. Bleek dat de eerste keer dat de vrouw die had gezien ze elk om beurt heel uitdagend nét voor haar door hadden gezwommen en toen ze had gevraagd of dat express was had ze de ganse bende tegen gekregen. Het menske was 71 jaar oud en wou dus op geen enkele manier een confrontatie met die mannen.

Wat er volgens mske helemaal niet inzat want de redder had al geruststellend naar het vrouwke geknikt, terwijl de Franse coach, waar we het ooit al over hadden, ook meer dan vriendelijk goeiedag zei en knikte en ook de zaken observeerde. Toen de mannen vertrokken ging de Franse coach mee en wist de vrouw te vertellen dat dat de bewaker was.

Wat er waar is van dat “in de bak zitten” weet mske niet, wel weet ze dat zowel de redder als die bewaker erg op hun qui-vive waren, heel erg zelfs.

Previous

Belangrijk nieuws

Next

Met zijn handje, natuurlijk

1 Comment

  1. 17-07-2005, 09:30:33
    gestreept
    die van “in de bak” die hebben toch allemaal een gestreepte zwembroek? en een bal aan een ketting aan hun enkel….. makkelijk te herkennen hoor. Maar goed, die zijn dus altijd met begeleiding dus het gevaar kan dan best meevallen.

    Han

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d