Ik had rijk kunnen zijn … Inderdaad. Had men mij op mijn woord geloofd en de helft van het geld dat ze aan nutteloze onderzoeken hebben besteed aan mij hadden gegeven dan was ik nu binnen gebold.

Toen ik zei dat ik dik werd van pijnstillers en andere vuiligheid die een mens soms te slikken of ingespoten krijgt, keek men hoogst verwonderd en kreeg ik als antwoord dat dat niet kon.

Nu ik echter, met die schouder, weer aan een lange pijnstillersperiode begon en mijn omvang zag toenemen, gaf de dokter toe dat het wel met die pijnstillers te maken had. Hij noemde een wetenschappelijke naam, die ik natuurlijk vergeten ben en zei dat die de oorzaak waren.

Toen ik zei dat ik viesgezind werd van pijnstillers en andere vuiligheid die een mens soms te slikken of ingespoten krijgt, keek men hoogst verwonderd en leek het wel of men mij verdacht van een aangeboren gemene aard terwijl ik goed wist waaraan tijdelijke boosheden en korter wordende tenen te wijten waren. Zelfs na een tandartsspuit ben ik enkele dagen niet mijn eigen vriendelijke zelf.

Ik dacht dan ook: “Ziedet nu wel! na het lezen van een artikel over een tijdelijk minder aangename persoonlijkheid.

Men weze gewaarschuwd!