Net toen Slow en mske bovenaan de Romeinse Weg stonden te overleggen of ze nu de Romeinse Weg gingen nemen of nog wat rechtdoor gaan, zag mske hem … op ooghoogte. Hij kwam ineens boven de bomen uit en begon een reuze bocht te maken. “Kijk” zei mske en wees. “Dat is een militair vliegtuig” wist Slow “waar zou die opgestegen zijn?” “Brustem” veronderstelde mske.

Hij bleef maar draaien en toen hij bijna de gradenboog had afgewerkt zei Slow: “die heeft zeker iets vergeten”. En terwijl ze nog overlegden van “rechtdoor” of “er af” zag mske hem ineens stoppen met draaien en als een lome leeuwerik ten hemel stijgen.

Toen ze halfweg de Romeinse Weg waren, zag mske hem. Hij kwam ineens boven de bomen uit en begon een reuze bocht te maken. “Kijk” zei mske en wees. “Dat is een militair vliegtuig” wist Slow “zou dat nu dezelfde zijn?”

En terwijl mske uitlegde wat wij hier net hebben uitgelegd over die lome leeuwerik, maakte het vliegtuig zijn gradenboog zo goed als vol.