Eigenlijk is het zo belachelijk, maar dan zo belachelijk, maar wij ergeren er ons aan. Kort verteld … Nuon!
 
Nuon maakt een fout. Wij reageren daar op onze manier op. Helemaal niet dus. Nuon wil ons niet meer als klant en vraagt aan de intercommunale om onze elektriciteit af te sluiten. Die wil dat niet doen want het is Nuon, die een fout heeft gemaakt. Jaja, nóg een.

De intercommunale raadt ons aan een andere elektriciteitsleverancier te nemen omdat Nuon toch nooit zal willen toegeven in de fout te zijn gegaan.

Die nieuwe leverancier wil een waarborg omdat, volgens hen, Nuon ons opzegt. Wij betalen die. Maar die verwittigen Nuon dat zij onze leverancier gaan worden. Omdat de intercommunale niet wou afsluiten en de leveringen nog altijd doorgaan, vindt Nuon nu dat ze recht hebben op een annulatievergoeding want wij hebben contractbreuk gepleegd door een andere leverancier te nemen !

Snap je? Had het ons niet overkomen zouden we zeggen dat het niet kan.

Nu ja, die intercommunale moet daar eigenlijk niks voor doen, want dat is een overkoepelend orgaan, maar die willen nu wel, voor ons, de zaken met Nuon regelen, omwille van het feit dat zij ons dus niet afgesloten hebben. Over de omgekeerde wereld gesproken! Lukt dat niet, dan stappen ze zélf naar de VREG.

“Mààr” zegt de man van de intercommunale “je had die waarborg aan die anderen niet moeten betalen, want er was geen sprake van opzeg van Nuon noch van afsluiten” ! Jamaar!

En wie zitten er midden in?
En wie mag beide partijen betalen?
Ik geloof nooit dat een schrijver van soapseries zoveel inspiratie heeft dat hij zoiets kan uitvinden.