Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de Rue des Bouchers …

Ze hadden Manneken Pis nog niet gezien, Marijke en Melissa uit respectievelijk Leeuwarden en Groningen. En tussen twee evenementen in -voor hen niet de moeite om de thuisreis aan te vatten- spraken we dan maar af om er een dagje Brussel van te maken.

We gaan daar niet te veel over vertellen. Wie Brussel kent, weet het al en wie Brussel niet kent, moet maar eens gaan kijken.

Waarover gaan we het dan wel hebben? Over de Beenhouwersstraat, gekend voor de restaurantjes. We kozen ons een tafeltje in één van de zijstraatjes. Een ober bracht het menu én de kaart. We kozen van de kaart.

Een andere ober kwam de bestelling opnemen en nadat hij alles had genoteerd zei hij dat we nog een entrée moesten nemen aangezien we van de kaart bestelden.

En wij? Wij waren ineens ook helemaal van de kaart, want we hadden geen zin in entrées. Luc en ik stonden tegelijk op. De ober begon te zeggen dat zijn collega dat vergeten te melden had en wrong zich in bochten om het gelijk aan zijn kant te krijgen.

Wij namen ons gelijk onder onze arm en gingen elders eten.

Previous

Derde keer …

Next

Weerzien in Dendermonde?

2 Comments

  1. Hoe komt ge nu op het idee van dáár te gaan eten? Dat doen toch enkel toeristen die niet beter weten… 😛

    • ms

      Omdat dat wat wij wel beter weten toe was, dat andere dat wij wel beter weten stampvol zat, dat we bij dat derde dat wij wel beter weten in de namiddag al gepasseerd waren en wij bij een vierde dat wij wel beter weten zelf nog niet gaan eten waren.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: