Toen mske onthaalmoeder was had ze de grote living ingedeeld. Een hoekje voor de allerkleinsten en een hoekje voor de wat groteren en een hoekje voor Zonekes lego’s, want Zoneke was begeesterd van lego. Eigenlijk denkt mske dat hij dat nog wat is want vorig jaar had hij graag dat Sinterklaas voor Amke lego’s bracht bij mske.

Dus, Zoneke kwam thuis uit school en speelde met zijn legootjes. Geoffrey echter, waggelde op zijn korte beentjes naar Zoneke, nam een matrozenmutske en hapte het op. Zoneke brulde de buurt bijeen.

Later heeft Zoneke nog dikwijls over dat matrozenmutske gesproken.

Nu de Sint weer op komst is, waren mske en Zoneke bezig over wat hij wel zou brengen voor Amke. Want Slow had iets leuk gezien, maar dat moeten ze vrijdag nog efkes samen bekijken, maar (jaja) Zoneke vond wel dat Amke’s lego’s mochten uitgebreid worden.

En mske vertelde van de winkel waar je nu lego’s per stuk kon kopen, naargelang wat je nodig had en ze voegde er aan toe: “misschien hebben ze wel matrozenmutskes.

Zoneke zei niets, maar mske gaat toch eens in die pot gaan wroeten.